10 redenen waarom reizen mij gelukkig maakt

Voor veel mensen is reizen één van de leukste en mooiste dingen wat er is. Dit geldt ook zeker voor mijzelf. Of het nou gaat om een stedentrip of een verre reis. Reizen maakt mij gelukkig. 10 redenen waarom reizen mij gelukkig maakt;

 

 1. Een nieuwe plek leren kennen

  De eerste keer dat je in een nieuwe stad of nieuw land bent voelt altijd speciaal. Je hebt wat over de bestemming gehoord of gelezen, maar je weet pas echt hoe het is als je het zelf ervaart.

 2. Weg van het dagelijkse leven

  Even helemaal weg uit de dagelijkse sleur van studie en/of werk en thuis. Niets moeten, maar iedere dag vooral doen waar je zin in hebt. Heerlijk vind ik het als je na een tijd geen idee meer wat voor dag het is en amper op je horloge kijkt. Dan ben je echt even weg!

 3. Onverwachte situaties

  Je kunt nog zoveel van tevoren plannen, op reis gebeuren er altijd onverwachte situaties. Dan heb ik het in dit geval niet over iets negatiefs zoals een vlucht missen of een paspoort kwijtraken. Het gaat om leuke onverwachte situaties, zoals nieuwe mensen leren kennen, spontaan in een gezellig restaurantje terechtkomen waar je tussen de locals zit, in een stad zijn waar zonder dat je het wist een tof evenement wordt georganiseerd of een gratis upgrade krijgen in een hotel of vliegtuig (dit moet ik nog meemaken haha).

 4. Een andere cultuur leren kennen

  Toen ik aankwam in Vietnam merkte ik gelijk aan alles dat ik ver weg was. De drukte op straat, een andere taal, geur, kleding, gewoontes. Alles was anders dan thuis. Ik weet nog goed hoe blij ik daarvan werd. Een totaal andere cultuur leren kennen vind ik zo’n gave ervaring!

 5. Herinneringen maken

  Op reis maak je vaak herinneringen die je de rest van de leven met je meeneemt. Ik denk zo vaak terug aan een mooie reis, een toffe stad of een bepaalde herinnering die veel indruk heeft gemaakt. Als je foto’s terugziet van een reis dan komen er ook vaak weer herinneringen terug.

 6. Plannen maken voor een nieuwe reis

  In mijn vrije tijd kijk ik veel reisprogramma’s, lees ik reisboeken, tijdschriften en blogs en hoor ik graag over reiservaringen van mensen in mijn omgeving. De voorbereiding van een nieuwe reis vind ik altijd zo leuk! Het verheugen op de reis, alles uitzoeken en plannen maken. Alles bij elkaar maakt het reizen naar mijn mening nog leuker.

 7. Ervaringen delen bij terugkomst

  Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met deze blog. Ik merkte dat het delen van ervaringen nog meer toevoeging geeft aan reizen die ik heb gemaakt of die ik nog wil maken. Wanneer je over een bestemming schrijft, dan waan je je echt weer terug op die bepaalde plek.

 8. Meer waardering voor wat je hebt

  Tijdens het reizen zie je vaak genoeg dingen die ervoor zorgen dat je waardeert wat je hebt en hoe goed je het eigenlijk hebt. En ook hoe goed je het eigenlijk hebt in een land als Nederland.

 9. Oneindige bucket list

  Het besef dat je nog zoveel mooie plekken moet zien. Zelfs al heb je een hele lange bucket list, regelmatig komt er weer een bestemming bij die je toe wilt voegen. Dat idee, dat er nog zoveel plekken op de wereld zijn die je zou willen zien, vind ik heerlijk!

 10. Inspiratie

  Op reis krijg ik altijd veel inspiratie voor mijn webshop en blog. Dit heeft te maken met het weg zijn van verplichtingen en het dagelijkse leven. Ook geven alle indrukken die je opdoet tijdens het reizen inspiratie. Dit zorgt voor een frisse blik en heel veel ideeën die je eventueel thuis kunt gaan uitwerken.

Herken je deze redenen? En zijn er andere redenen die ervoor zorgen dat reizen jou gelukkig maakt?

Geef een reactie