De flashpacker: de moderne backpacker

Italië (Florence)

Niet iedere backpacker loopt op praktische sandalen, slaapt op slaapzalen in hostels en kookt zelf op vakantie. Er zijn tegenwoordig veel soorten backpackers waaronder het moderne type; de flashpacker.

De flackpacker
Een flashpacker (‘de champagne backpacker’) is een moderne backpacker die houdt van een beetje luxe. Overnachten doet de flashpacker liever niet op slaapzalen van hostels, maar in privé-kamers of in hotels. De Iphone, digitale camera en soms zelfs een laptop, gaan mee op reis. Ook geeft de flashpacker iets meer geld uit aan eten, excursies en vervoer. De flashpacker wil dus eigenlijk vooral iets meer comfort dan de ‘gewone’ backpacker.

Overeenkomsten met backpackers
Toch lijken flashpackers en backpackers in veel opzichten op elkaar. Ze reizen over het algemeen met een backpack (jawel, backpackers met koffers bestaan ook!), hebben regelmatig contact met lokale bevolking en proberen het massatoerisme te vermijden. En uiteraard hebben ze allebei een passie voor reizen.

Hmm.. herkenbaar! Ik reis altijd met een beperkt budget, maar probeer wel altijd te overnachten in redelijke hotels, eet liever niet van marktkraampjes buiten Europa (en kook niet tijdens het reizen), maak foto’s met mijn digitale camera en ik laat iedereen in Nederland meegenieten via social media.

Herken jij jezelf in dit type moderne backpacker of zie jij jezelf meer als traditionele backpacker?

Geef een reactie