Trend: Budget

Budget tips

Reizen is al lang niet meer alleen weggelegd voor de bevolkingsgroep met een hoog inkomen. Door ‘budget’ trends kan iedereen op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan goedkope luchtvaartmaatschappijen, overnachten in hostels en websites met veilingen en aanbiedingen. Je kunt dagenlang gaan zoeken naar betaalbare vakanties of je gebruikt gewoon wat handige tips om geld te besparen.

Vervoer

Low cost carriers
Luchtvaartmaatschappijen met lage ticketprijzen zijn o.a. Ryan Air en Easy Jet. Denk wel aan de extra kosten voor bagage (voor een weekend weg bespaar je deze kosten door alleen met handbagage te vliegen).

Zit je niet vast aan een bepaalde vertrekdatum? Kies dan (zo mogelijk) voor de optie om enkele dagen voor en na de gekozen datum te vergelijken of kijk (zo mogelijk) naar de prijzen in een gehele week of maand. Soms is een dag vroeger of later vertrekken veel voordeliger.

Ticketspy
Voor goedkope vliegtickets zou ik de handige website Ticketspy (opgericht door studenten en een docent) in de gaten houden. Ticketspy houdt je op de hoogte van vele aanbiedingen op het gebied van vliegtickets.

Andere luchthaven
Vergelijk vluchten vanaf een andere luchthaven (dan Schiphol) die voor jou goed te bereiken is (Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Brussel, Düsseldorf). De prijsverschillen zijn soms enorm!

Trein
Ga in plaats van met de auto of met het vliegtuig eens op vakantie met de trein. NS heeft regelmatig leuke aanbiedingen voor bestemmingen als Londen, Berlijn en Parijs.

Budget tips

Een andere leuke optie is ‘interrailen’. Op deze manier heb ikzelf in drie weken tijd een deel van Oost-Europa gezien. Je kunt kiezen voor een kaartje waarbij je één land bezoekt of een ‘Global pass’ waarmee je meerdere landen kunt bezoeken.

Budget tips


Verblijf

Airbnb
Erg populair is de website van Airbnb waar je op veel plekken ter wereld kunt overnachten bij particulieren. Dit kan gaan om een kamer bij iemand thuis, een geheel appartement of zelfs een villa.

Bieden
Websites met veilingen zijn steeds meer in opkomst. Bij www.vakantieveilingen.nl kun je bieden op bijvoorbeeld vakanties en weekendjes weg. (lees voor je gaat bieden wel even of er sprake is van bijkomende kosten of bepaalde voorwaarden).

Budget tips

Hostels
Bij hostels denken veel mensen aan slaapzalen, vieze badkamers en veel lawaai. Ja, deze hostels zijn overal te vinden en vaak erg goedkoop. Maar er zijn gelukkig ook veel hostels met goede faciliteiten en zelfs privé-kamers.

Ligging accommodatie
Accommodaties met een centrale ligging zijn vaak duurder, maar denk bij een accommodatie die verder weg ligt ook aan kosten van vervoer naar het centrum. Soms ben je met een iets duurdere accommodatie dan toch voordeliger uit.


Overige boektips

Geen hoogseizoen
Ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Boek dan vakanties buiten het hoogseizoen. Vaak veel goedkoper en ook nog eens minder druk.

Travelbird
De website van Travelbird staat boordevol aanbiedingen. Van stedentrips tot zonvakanties en van vakantieparken tot aan wellness arrangementen.

Nieuwsbrieven
Word de periode voordat je een vakantie wil boeken lid van nieuwsbrieven van reisorganisaties en andere reisaanbieders. Op die manier ontvang je leuke aanbiedingen zonder iedere website af te moeten zoeken.


Op vakantie

Vervoer
Bij stedentrips bespaar je geld door in de stad voornamelijk te lopen, een fiets te huren en in plaats van een taxi of de trein soms de bus te nemen. Op deze manieren zie je ook nog eens meer van de stad.

Eten en drinken
Vermijd de toeristische plekken en loop een paar straten verder naar restaurants of barretjes. Behalve dat de prijzen hier vaak voordeliger zijn, is het ook nog eens veel gezelliger om tussen de lokale bevolking te eten of te drinken in plaats van tussen allemaal toeristen.

Budget tips

Koop in de supermarkt of op een lokale markt eten en drinken en zoek een leuk park/strand/meer om te gaan picknicken.

Pinnen
Elke keer dat je in het buitenland geld opneemt betaal je kosten. Pin daarom niet te vaak en zorg ervoor (bij andere valuta ) dat je aan het einde van de vakantie niet teveel geld over hebt, geld wisselen is namelijk ook niet voordelig.

Geef een reactie