Stedentrip Dublin

De hoofdstad van Ierland is een stad met veel pubs, bekende schrijvers, live muziek en Guinness bier. Maar ook natuurliefhebbers kunnen zich hier goed vermaken met veel parken en, net buiten de stad, mooie plekken zoals Wicklow Mountains.

Vanaf Amsterdam vlieg je voordelig met Ryan Air naar Dublin. De vlucht duurt iets langer dan een uur. Pak je de bus vanaf de luchthaven dan sta je binnen een half uur in het centrum van de stad.

Vanaf het moment dat ik de bus uitstapte en in het centrum stond, voelde het alsof ik in Engeland was. De winkels, de pubs, de sfeer, de Engelse taal (op een enkeling na die Iers sprak). Als je wat meer blogs hebt gelezen dan weet je waarschijnlijk wel dat Engeland voor mij als een tweede thuis voelt. Dit gevoel had ik ook gelijk in Dublin.

Onze Airbnb zat niet in het centrum in een wijk die ik niet zal aanraden. Maar voor een kleine groep is een appartement wel echt ideaal. Het scheelt kosten (één appartement in plaats van 3 hotelkamers) en je hebt een gezamenlijke woonkamer en keuken. Een stuk gezelliger dan alleen in je hotelkamer.

Na het inchecken gingen we gelijk de stad in. Al snel kom je in de buurt ‘Temple Bar District’. Deze buurt was leuker dan ik had verwacht. Ja, het is toeristisch, maar de vele pubs en de live muziek zorgen voor een hele gezellige sfeer. Hier moet je zeker naartoe wil je iets meekrijgen van de cultuur!

Aan het begin van de avond zochten we een leuke pub om te eten. Genoeg keuze in deze buurt! We kwamen uiteindelijk terecht bij ‘The Old Storehouse’. Een gezellige pub, prima pub eten (denk vooral aan Fish and chips, Bangers & Mash en Cottage Pie) en live muziek. Een perfecte plek voor de eerste avond! We waren gelukkig op tijd want al snel stond er een rij. Gelijk een tip, ga op tijd als je in het weekend wilt eten in een pub met live muziek.

De volgende dag startten we met een ‘Full Irish breakfast’ voor de helft van de groep en Starbucks voor de andere helft. Ik koos voor Starbucks, een vet ontbijt sla ik liever over.. Mocht je hier wel van houden dan moet je dit zeker doen. Dit hoort namelijk helemaal bij een weekend Engeland/Ierland.

Voor de rest van de dag hadden we kaartjes voor een hop-on hop-off bus. Je hebt in Dublin verschillende keuzes, wij kozen voor Cityscape. Een kaartje voor de hele dag kostte 12 euro toen wij het boekten. Dit was een speciale prijs voor als je de kaartjes vooraf online kocht.

Lekker toeristisch zo’n bus, maar wel een fijne manier om de stad wat beter te leren kennen en veel bezienswaardigheden te kunnen zien. Wat een mooie oude gebouwen zie je onderweg! Veel meer dan ik had verwacht.

Aan het einde van de middag hadden we iets leuks op het programma staan, hondenraces! Hiervoor ga je naar het ‘Shelbourne Park Greyhound Stadium’. Vroeger was ik al eerder naar hondenraces geweest in Engeland, maar dit was al lang geleden.

Het komt erop neer dat er continu korte races zijn met windhonden. Deze honden rennen achter een (nep)haas aan waarbij de snelste wint. Voor iedere race kun je gokken wie er gaat winnen. Dit kan al voor een euro per race. Wij hadden een driegangendiner waarbij je uitzicht hebt op de baan. Je kunt ook alleen voor de race komen en ergens anders eten. Maar juist deze combinatie vond ik erg leuk en het eten was goed.

Net voordat de race begint gaat er een bel, zodat je even kunt stoppen met eten. Dan beweegt de haas en worden de honden losgelaten. De race gaat ontzettend snel, deze windhonden kunnen zo hard rennen! Ik ben absoluut niet fanatiek maar vond het steeds erg spannend haha! Voordat je het weet is het weer voorbij en eet je weer verder. En ondertussen kijk je op welke hond je bij de volgende race inzet. Zeker een tip voor een weekendje Dublin!

De volgende dag was het alweer tijd om naar huis te gaan. Wat een leuke stad! Mooie oude gebouwen, sfeervolle pubs, leuke winkels en vriendelijke mensen. Een stad waar ik nog wel vaker naartoe wil. Een volgende keer wil ik zeker de mooie natuur van de Wicklow Mountains zien en wat bezienswaardigheden beter bekijken.

De bezienswaardigheden op een rijtje;

 • Trinity College met Trinity College Library (dit wil ik de volgende keer zeker van binnen zien)
 • Dublin Castle
 • St Patrick’s Cathedral
 • Christ Church Cathedral
 • Guinness Storehouse (bier) & Old Jameson Distillery (whiskey)
 • Kilmainham Jail (op mijn lijstje voor de volgende stedentrip naar Dublin)
 • Museum of Modern Art
 • Parken St Stephen’s Green & Phoenix Park
 • Temple Bar District
 • Spire of Dublin (niet echt een bezienswaardigheid maar wel leuk om even te zien. En niet te missen vanuit het centrum)
 • Irish Museum of Modern Art
 • National Gallery
 • Shelbourne Park Greyhound Stadium (hondenraces)
 • Excursie naar Wicklow Mountains

Geef een reactie