Ondernemen; de start van Trends 4 Travel

De laatste tijd krijg ik regelmatig vragen over het beginnen van een webshop/eigen bedrijf. Ik merk dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar ondernemen en sommige mensen hebben zelfs al plannen om zelf te gaan ondernemen.

In januari is mijn webshop Trends 4 Travel pas een jaar online, maar ik heb ook al eerder een webshop gehad. Verder heb ik alles wat er bij een webshop komt kijken beide keren zelf gedaan (administratie, website ontwerpen, inkopen, zelf producten maken en ontwerpen, foto’s maken, social media etc.) Dus ik denk dat ik inmiddels wel wat tips heb op dit gebied.

Tips
Ik ga je in diverse blogs tips geven over ondernemen. Denk aan onderwerpen als; ‘Hoe begin je?’ en ‘Is ondernemen iets voor mij?’. Mijn vraag aan jullie; waar zouden jullie graag meer over willen weten? Ik hoor het graag! Stel je vragen onder deze blog of mail naar info@trends4travel.nl


In deze eerste blog over ondernemen, laat ik jullie wat meer weten over de achtergrond van mijn webshop.

In januari 2016 startte ik met mijn webshop Trends 4 Travel. Voordat de webshop online ging, heb ik maandenlang van alles voorbereid. Ik heb mijn plannen uitgewerkt, de website zelf ontworpen, producten zelfgemaakt, laten maken en ingekocht, foto’s van de producten gemaakt, een FAQ geschreven etc.

Droom
Voor mij was de keuze voor deze onderneming geen spontane actie. Ik weet al jaren dat het hebben van een eigen onderneming mijn droom is. Een aantal jaar geleden heb ik ook een webshop gehad. Die webshop ben ik vrij spontaan begonnen en daar ben ik ook bijna net zo snel weer mee gestopt. Zonde van de tijd? Ja, misschien wel, maar zo zie ik het eigenlijk niet. Ik zie het vooral als een leerzame ervaring. Die ervaring heeft er namelijk wel voor gezorgd dat ik het dit keer heel anders heb aangepakt.

Na die eerste webshop bleef mijn droom in mijn hoofd spoken. Maar ik wou pas weer een poging wagen, wanneer ik een goed idee zou hebben waar ik helemaal achter zou staan.

Passie voor reizen
Ik ben gek op reizen en alles wat daarmee te maken heeft. Na de middelbare school koos is er dan ook voor om toerisme te gaan studeren (MTRO) om vervolgens hiermee verder te gaan (HBO Toeristisch Management). Na stages bij een reisbureau, een hotel in Florida, de marketingafdeling van een reisorganisatie en na meer werkervaring in een hotel, weet ik zeker dat mijn passie in het toerisme ligt. Vandaar mijn keuze voor een blog over reizen en daarbij, sinds 2016, een webshop met accessoires voor reizigers.

Originele producten
Voor mijn webshop ga ik steeds op zoek naar originele accessoires, die bovendien ook betaalbaar zijn. Ik begon de webshop met zelf ontworpen paspoorthoesjes (inmiddels uitverkocht), een zelf ontworpen canvas tas met reis quote, een exclusieve collectie sieraden gemaakt door Sieradenkistje, ik begon zelf sieraden te maken en voor het nieuwe jaar liggen er weer een aantal plannen klaar voor zelf ontworpen producten. Naast deze originele producten, koop ik producten in bij diverse leveranciers.

Bij het ontwerpen of inkopen, stel ik telkens de vraag of het product past bij mijn doelgroep. Ik luister goed naar de reacties van (potentiële) klanten, kijk goed naar de statistieken van de webshop (Waar wordt naar gezocht? Welke producten worden vaak gekocht? Welke juist niet?) en ben met Trends 4 Travel actief op social media.

Motivatie
Onderstaande motivatie voor de webshop heb ik eerder geschreven. Heb je zelf dromen over een eigen onderneming maar zijn die dromen nog vrij vaag? Dan raad ik je aan om zelf ook je motivatie op papier te zetten. Op die manier krijg je voor jezelf een beter beeld over wat je eigenlijk precies wilt en waarom.

Motivatie: waarom de keuze voor de webshop Trends 4 Travel?

  • Een perfecte manier om mijn passie voor reizen te delen
  • Al mijn creativiteit kan ik hierin kwijt
  • Mijn koppigheid (of doorzettingsvermogen?) komt hierbij (eindelijk!) goed van pas
  • Ik kan producten maken en zoeken die ik graag zou willen kopen maar nergens kan vinden. Zo krijg ik ook nog eens originele producten.
  • Eerdere webshop ervaringen kan ik goed gebruiken hierbij
  • Het hele proces van een webshop beginnen en alles zelf doen en uitvogelen vind ik heerlijk
  • Voor mij niet onbelangrijk; de focus op iets positiefs hielp mij tijdens een hele moeilijke periode
  • Ik kan zelf de prijzen bepalen en doe m’n best om betaalbare (reis) accessoires te vinden/maken die ook leuk zijn om cadeau te geven

Bedankt voor het lezen! Vergeet niet je vragen te stellen onder deze blog of op info@trends4travel.nl. Dan neem ik je vragen wellicht mee in een volgende blog!

Geef een reactie