Welke bestemmingen zou ik niet aanraden?

Het is nog niet heel vaak voorgekomen dat ik op reis ga en een bestemming mij uiteindelijk tegenvalt. Ik kan genoeg plekken opnoemen die ik net zo leuk of nog veel leuker vond dan ik had verwacht. Toch kan ik ook een aantal bestemmingen opnoemen die mij zijn tegengevallen;

Manchester

Groot-Brittannië (Manchester)

Door mijn achtergrond, ik ben deels Engels, ben ik gek op Groot-Brittannië. Ik kom er al mijn hele leven en het voelt iedere keer echt als een tweede thuis. Nou ben ik voornamelijk heel vaak in Brighton en Londen geweest. Daarom vond ik het op een gegeven moment tijd worden om meer mooie plekken van dit land te gaan bekijken.

In 2014 was de keuze gevallen op Manchester. Eerlijk gezegd ben ik snel tevreden als het gaat om Groot-Brittannië. Ik word al gelukkig van het ‘thuis’ zijn; omringd door Britse mensen, de Engelse supermarkten, Boots, de kledingwinkels, de pubs etc. Ik heb mij dan ook prima vermaakt in Manchester.

Maar viel de stad zelf tegen? Ja, eerlijk gezegd wel.. Er is niet veel te zien in deze stad, veel straten en gebouwen vond ik maar grauw en armoedig en er hangt geen onwijs gezellige sfeer zoals bijvoorbeeld in Newcastle of Brighton.


Sofia

Sofia
De hoofdstad van Bulgarije viel mij behoorlijk tegen. Tijdens mijn interrail reis door Oost-Europa, was Sofia één van de laatste bestemmingen. Inmiddels hadden we (een vriendin en ik) dus al wel wat vergelijkingsmateriaal wat betreft Oost-Europese steden.

Al bij aankomst op het station vielen de grote hoeveelheden zwerfhonden ons erg op. Ook tijdens de taxirit naar het hotel werd dit duidelijk toen de taxichauffeur er bijna één aanreed.. Ik ben gek op honden dus word absoluut niet vrolijk van het zien van al die zielige dieren.

Na het inchecken vroegen we aan de receptioniste van het hotel wat zij ons aanraadde om te gaan bekijken. Tot onze verbazing kon ze amper iets bedenken! Uiteindelijk waren er wel een aantal mooie plekken, (hierover meer in een volgende post) maar lang niet genoeg om deze stad aan te raden. Nee, genoeg andere mooie steden in Oost-Europa!

Kun je zelf ook bestemmingen bedenken die jou zijn tegengevallen?

Geef een reactie