Newcastle

Afgelopen maand ben ik met een mini-cruise (lees hier meer) naar de stad Newcastle geweest. Wat is Newcastle een mooie en sfeervolle stad! Ik ben gek op oude steden waar je overal historische gebouwen kunt vinden. Newcastle heeft erg veel historische bouwwerken en is daarnaast een moderne stad met veel bars en restaurants en er is een erg groot winkelcentrum waar je heerlijk kunt shoppen.

Newcastle

De rivier de Tyne scheidt de 2 stadsdelen Gateshead en Newcastle. Om deze stadsdelen te verbinden zijn er verschillende bruggen gebouwd waaronder de Millennium Bridge.

Newcastle

Millennium Bridge

In dit gedeelte van de stad vind je ook het Baltic Museum. Dit is een museum voor moderne kunst en is gratis te bezoeken. Een erg opvallende gebouw in deze omgeving is Sage Gateshead.

Newcastle

Dit moderne gebouw staat in het teken van muziek (hier vinden bijvoorbeeld concerten plaats)

Castle KeepNewcastle

Midden in de stad ligt het kasteel Castle Keep. Dit kasteel is gebouwd tussen 1168 en 1178 in opdracht van Koning Henry II. De stad heeft haar naam te danken aan dit kasteel aangezien het bij de bouw ‘New Castle upon Tyne’ genoemd werd. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad.

Grey´s Monument

Midden in het centrum ligt de Grey Street met Grey´s Monument. Dit standbeeld is gewijd aan de voormalige minister Charles Grey .

In deze omgeving liggen ook de winkelstraten en het overdekte winkelcentrum Eldon Square. Goed shoppen kun je zeker in deze stad!

St James’ Park

Veel voetballiefhebbers komen naar Newcastle om een voetbalwedstrijd bij te wonen van Newcastle United in het stadion St James’ Park. Ook kun je hier een stadiontour maken.

Great North Museum: Hancock MuseumNewcastle
Het Hancock Museum heeft o.a. collecties over het oude Egypte, wereldculturen en dieren. Ik vond het leuk om even doorheen te lopen en even te kijken bij de wereldculturen en de dieren, maar ik vind het meer een museum voor families. De entree is overigens gratis.

 Het centrum van Newcastle is niet heel groot waardoor je de meeste dingen lopend kunt bekijken. Loop je door de stad dan kom je onderweg veel mooie (waaronder veel historische en af en toe moderne) gebouwen en details tegen:
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle

Newcastle is wat mij betreft een echte aanrader!

2 thoughts on “Newcastle

Geef een reactie