Local tips – Natuur in de omgeving van San Francisco

Tijdens mijn stage in Orlando heb ik veel leuke mensen ontmoet die overal ter wereld wonen. Eén van deze mensen is JP. JP woont in San Francisco en is gek op de natuur. Heb jij het geluk dat je naar San Francisco gaat en wil je ook graag iets van de natuur zien? Lees dan onderstaande local tips!

Natuur in de omgeving van San Francisco

 1. Lands End

  Dit groene gebied kun je verkennen door te beginnen bij Sutro Baths en te eindigen bij Legion Honor. Ook geschikt voor beginnende wandelaars!

 2. Buena Vista Park & Corona Park

  Dit is de beste manier om de heuvels van SF te bekijken! Begin bij Church Street MUNI station, ga naar Duboce Avenue en loop vanaf daar omhoog. Zodra je de top hebt bereikt, loop je via Upper Terrace Avenue naar Corona Park en Buena Vista Park. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad, de wijk Castro, Twin Peaks en sunset Avenue.

 3. Lyon Steps

  Een geweldige manier om je dag mee te beginnen! Sta je bovenaan de Lyon Steps, dan heb je een mooi uitzicht over de zee. Als je weer naar beneden loopt, dan kom je langs het huis uit de film ‘Princess Diaries’. Loop je verder door dan kom je langs de ingang van Presidio, Palace of Fine Arts en als laatste Crissy Fields bij de Golden Gate Bridge.

 4. Kirby Cove

  In mijn vrije tijd loop ik graag over de bekende Golden Gate Bridge. Waar je ook staat rondom deze brug, je hebt altijd een fantastisch uitzicht over de brug. Mijn favoriete plek om de Golden Gate Bridge te bekijken, is vanaf Kirby Cove. Kirby Cove ligt bij Hawk Hill. Je moet ongeveer 1.5 mile (ongeveer 2,4 km) lopen om hier te komen, maar het is het waard! Zoek maar eens op “kirbycove” op Instagram, dan begrijp je gelijk waarom ik zo enthousiast ben!

   

 5. Grand View Park

  Bij deze wandeling van 8 minuten kom je uit bij de ‘Mosaic Steps’. Neem eventueel de Muni ‘N’ route tot 16th avenue. Loop richting 16th Street en ‘Moraga Steps’. Vervolgens kom je uit bij het begin van de ‘Mosaic Steps’. Deze mooie treden kun je oplopen om vervolgens uit te komen bij Grand View Park. Sta je bovenop de treden dan heb je een prachtig uitzicht!

 

© alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van JP. Gebruik hiervan is zonder toestemming niet toegestaan.

 

4 thoughts on “Local tips – Natuur in de omgeving van San Francisco

 1. Wat leuk, dat Lands End met uitzicht op de beroemde brug. Prachtig! Sowieso tof dat jullie zoveel van de omgeving van San Fransisco hebben gezien en niet alleen in de stad zijn gebleven.

 2. wow leuk ik ben zelf ook naar san francisco geweest en ik hou van de natuur en nu zie ik echt plekken waar ik naartoe wil!

  goed hoor!

Geef een reactie