Tips van een local – Seattle

Seattle

Seattle ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en is de grootste stad van de staat Washington. Omringd door water en bergen is deze havenstad één van de mooist gelegen steden van Amerika. Seattle is bekend vanwege bedrijven als Microsoft en Boeing, het eerste filiaal van Starbucks en tv-series als Frasier en Greys Anatomy. Wil je weten wat je in Seattle allemaal kunt zien en doen? Lees dan onderstaande tips!

Tips van local Joanna over ‘haar’ stad Seattle:

Space Needle

Seattle Space Needle

De belangrijkste bezienswaardigheid van Seattle is de 184 meter hoge Space Needle. Deze toren is gebouwd in 1962 ter ere van de wereldtentoonstelling en behoort tot de skyline van de Pacific North West. Bovenaan bevindt zich een ronddraaiend restaurant en een observatieplatform waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Op een heldere dag heb je zelfs zicht op de Olympic Mountains in het westen en de Cascade Mountains in het oosten. Het is een prachtige toren die je zeker niet mag missen. Wanneer je in het restaurant wilt eten vergeet dan niet van tevoren te reserveren! Breng ook gelijk een bezoekje aan het dichtbij gelegen EMP (Experience Music Project) Museum.

Seattle Space Needle


Chihuly Garden and Glass

Seattle - Chihuly Garden and Glass
De locale kunstenaar Dale Chihuly is wereldwijd bekend en maakt geweldige kunst van glas. Momenteel wordt zijn kunst vlakbij de Space Needle tentoongesteld.

Seattle - Chihuly Garden and Glass

 


Pike Place Market

Seattle - Pike Place Market

Op deze levendige plek bij de haven verkopen veel lokale handelaren diverse producten van bloemen tot verse vis. Het is op deze drukke markt altijd leuk! Ga zeker even naar de visverkopers aan het begin van de markt. Zij maken er een mooie show van door naar elkaar met vis te gooien. Verder kun je veel verse producten proberen waaronder zelfs honing van lavendel en kersen bedekt met chocola, heerlijk! Buiten de markt vind je een locale kaasmakerij (Beechers cheese) waar je kaas kunt proeven en kunt kijken hoe het wordt gemaakt. Verderop in de straat bevindt zich het allereerste filiaal van Starbucks waar het altijd druk en gezellig is. Ook staat er vaak buiten een groep mensen die a cappella zingt.

Seattle - Pike Place Market


 Snoqualmie Falls

Seattle - Snoqualmie Falls

Net buiten Seattle ligt de prachtige waterval Snoqualmie. Geniet van het uitzicht door in het hotel bovenaan de waterval te ontbijten of te brunchen.


Woodinville Wine Country

Woodinville wine tasting (Bron: woodinvillewineupdate.com)

Net buiten Seattle ligt Woodinville. Hier zitten vele goede wijnmakerijen die je tijdens ‘open weekenden’ kunt bezoeken om diverse wijnen te proeven. Een leuk uitstapje voor de echte wijnliefhebber!


Overige tips

In de binnenstad is er van alles te doen:

-Bij de locale brouwerij ‘Red Hook’ kun je een rondleiding krijgen.

-Erg leuk om met kinderen te zien is de enorme trol onder de Aurora brug:

Trol onder de Aurora brug

-Bij Theo’s chocoladefabriek kun je zien en proeven hoe chocolade wordt gemaakt:
Theos chocolate factory(Bron: https://www.theochocolate.com/)

De kauwgommuur; deze muur kwam tot stand toen wachtende mensen voor het theater hun kauwgom op de muur begonnen te plakken. Nu is de muur bomvol kauwgom. Niet voor niets staat deze muur op nummer twee van vieste plekken ter wereld.. Ook al is het eigenlijk best wel vies, toch zeker de moeite om even een kijkje te nemen!

Geef een reactie