Tips van een local – São Paulo

São Paulo

São Paulo is met 11 miljoen inwoners één van de grootste steden van Brazilië. De stad staat vol met torenhoge wolkenkrabbers, bezit mooie musea, barst van de restaurants en staat bekend om het bruisende nachtleven met de keuze uit vele bars en clubs.

Local Esther geeft tips over de cultuur en het heerlijke Braziliaanse eten in ‘haar’ stad São Paulo:

Saturday food (feijoada)

Feijoada

‘Saturday food’ (feijoada) in Bar Samba in Vila Madalena. Geopend van 13:00 – 13:30 tot laat in de avond. Wees op tijd om een tafel te bemachtigen en te genieten van de heerlijke Feijoada (traditioneel Braziliaans gerecht van zwarte/bruine bonen, rijst, gedroogd vlees, boerenkool, maïsmeel en sinaasappel). Bijna iedereen die dit gerecht probeert vindt het heerlijk!


Municipal market

Deze grote overdekte markt in downtown São Paulo bevindt zich in een opvallend gebouw en is daardoor niet te missen. Hier kun je ontzettend veel eten kopen en de gevarieerde Braziliaanse gerechten proberen.


MASP
MASP

São Paulo heeft veel mooie musea, maar het MASP (Museu de Arte de São Paulo) is het mooiste kunstmuseum van de stad. Het museum bezit de beste collectie van Westerse kunst van Latijns Amerika en houdt fantastische moderne exposities. Op dinsdag is de entree gratis maar ik raad aan om dit museum op zaterdag of op zondag te bezoeken. Op zondag worden er bij het museum 2 grote markten gehouden. In de ruimte onder het museum is dan een enorme antiekmarkt en bij de markt tegenover het museum kun je heerlijk eten kopen.


District of Liberdade

Wanneer je meer wil weten over de Braziliaanse Japanse cultuur dan ben je hier aan het goede adres! In het District of Liberdade woont met name veel Japanse bevolking (in deze wijk wonen, na Japan, zelfs de meeste Japanners). In deze wijk vindt je veel Japanse winkels, restaurants, bakkers en zelfs de straten hebben een Japans thema.


Ibirapuera Park

Ibirapuera Park
Ibirapuera Park (Parque Ibirapuera) is een enorm park in São Paulo. Je kunt hier heerlijk ontspannen, wandelen, joggen en het is zelfs geschikt voor de culturele liefhebbers door musea en een muziekhal. Dat het park belangrijk is voor de stad is wel duidelijk gezien de vele vergelijkingen met het Central Park in New York City. Het is het grootste park van Latijns Amerika samen met het Chapultepec Park in Mexico City en Simón Bolívar Park in Bogota. Een schitterende plek om te ontspannen met vrienden en familie!

Geef een reactie