Tips van een local – Panama stad

Panama

De hoofdstad van het Centraal-Amerikaanse land Panama is een stad met vele contrasten door zowel de moderne wolkenkrabbers als door het historische, culturele centrum en wordt ook wel de meest kosmopolitische stad van Centraal-Amerika genoemd. Een boottocht door het bekende Panamakanaal, slenteren door de culturele wijk Casco Viejo, het dichtbij gelegen tropisch regenwoud of een tropisch eiland, het Metropolitan National Park, de musea, vele restaurants, het nachtleven en het strand zijn allemaal mogelijkheden in en nabij deze stad.


Tips van locals Edgardo en José over Panama City (en omgeving):

 

Casco Viejo

Panama
Het oude deel van Panama stad met huizen in koloniale stijl wordt ook wel het culturele centrum van de stad genoemd en staat vermeld op het overzicht van de Unesco Werelderfgoed. De wijk doet denken aan de wijk Havana Viejo (het centrum van Havana, Cuba) en ontwikkelt zich de laatste tijd tot één van de populairste plekken van de stad.


The CausewayPanama

 Een lange, brede, met palmbomen bezaaide boulevard waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, eten en vooral genieten van het fantastische uitzicht over de skyline van de stad.


PanamakanaalPanama kanaal

 Het wereldberoemde Panamakanaal is ongeveer 80 kilometer lang, verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan en loopt dwars door het land. Bekijk hier hoe de schepen door het kanaal worden geleid en leer meer over dit kanaal tijdens een bezoek aan het Miraflores Visitor Center.


The international museum of biodiversity
Panama - The international museum of biodiversity
Dit nieuwe museum is gebouwd door de bekende architect Frank Gehry (o.a. van het Guggenheim in Bilbao). De tentoonstelling laat op een interactieve manier beelden van Panama zien. De beelden zijn boven, onder en rondom je te zien. De prachtige natuur van Panama komt hier goed tot zijn recht!


San Blas
Panama - San Blas

Buiten de stad (maar wellicht een leuke afwisseling) liggen de 365 San Blas eilanden. Slechts een gedeelte van deze bounty eilanden met prachtige witte stranden en helder water is bewoond en wel door Kuna Indianen. Deze mensen zijn de oorspronkelijke bewoners van Panama en hechten veel waarde aan de prachtige natuur op deze eilanden.


Bocas del ToroPanama - Bocas del Toro

 Deze populaire eilandengroep bevindt zich een de noordwestelijke kust van Panama. Je kunt hier duiken of snorkelen tussen de tropische vissen en het gekleurde koraalrif.

(Bron afbeeldingen: visitpanama.com/ en sanblas-islands.com)

Geef een reactie