Lissabon

 

Lissabon

Deze sfeervolle stad heeft een leuke combinatie van oud en nieuw. Ouderwetse trams en historische wijken maar ook moderne winkels en een bruisend nachtleven. Lissabon is de hoofdstad van Portugal, ligt aan de Taag en is gebouwd op zeven heuvels. Door deze ligging heeft de stad heuvelachtige kronkelstraatjes. Lissabon is niet erg groot maar er valt genoeg te beleven voor een leuk weekend weg!

Torre de Belem

Het bekendste symbool van de stad is de Torre de Belém. Deze toren is tussen 1515 en 1521 gebouwd in Manuelstijl (vernoemd naar koning Manuel) en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Vanuit deze toren heb je een mooi uitzicht over de stad.

Tram Lissabon

Door de steile ligging is de wijk Alfama goed te bereiken met tram 28. Deze historische tram is een bekend symbool van Lissabon. De tram schommelt door de nauwe straatjes en geeft je de mogelijkheid om de stad op een leuke manier te ervaren.

Lissabon

Aangekomen in Alfama kun je heerlijk slenteren en genieten van deze oude en sfeervolle wijk. Deze wijk bestaat uit steile straatjes, smalle steegjes, oude kerken, leuke winkeltjes en gezellige cafés en terrasjes. Tevens is deze wijk de bakermat van de fado (typische Portugese muziek). Wil je meer weten over fadomuziek? Ga dan naar het Fadomuseum.

Pastel de Belem

Heb je trek gekregen? Probeer dan de bekende Pastel de Belém. Deze lekkernij lijkt op een puddingbroodje en is ontzettend populair in deze stad. Er staat vaak een lange rij voor de winkel (Antiga Confeitaria de Belém) om een broodje te kunnen bemachtigen. Wat mij betreft is deze wachttijd het wel waard!

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge torent hoog boven de stad uit en biedt een fantastisch uitzicht over de stad. Hier vind je onder andere de restanten van het Koninklijk Paleis, een museum en het kasteel met tien wachttorens.

Castelo de São Jorge

De brug Ponte 25 de Abril is ongeveer 2,5 kilometer lang en lijkt erg veel op de Golden Gate Bridge in San Francisco. Vanaf deze brug boven de Taag heb je een prachtig uitzicht.

Azulejo
Azulejos

In het Museu Nacional do Azulejo vind je de mooiste collectie van azulejos. Dit zijn de bekende Portugese (en Spaanse) tegels. Een ander bekend museum van Lissabon is het Museu Nacional de Arte Antiga, het nationale museum van oude kunst.

Elevador de Santa Justa
Elevador de Santa Justa

 Mosteiro dos Jerónimos
Mosteiro dos Jerónimos

Andere bezienswaardigheden die Lissabon te bieden heeft zijn de kerk Convento do Carmo (te bereiken via de beroemde lift Elevador de Santa Justa) en het klooster Mosteiro dos Jerónimos.

Bacalhau
Bacalhau

’s Avonds kun je genieten van de heerlijke Portugese Bacalhau (stokvis). Kun je niet kiezen uit de vele restaurants? Ik heb diverse gerechten van Bacalhau gegeten in restaurant D’Bacalhau en vond het heerlijk!

 

Geef een reactie