Kosten 24 dagen Vietnam

Rondreizen door het prachtige Vietnam!

Misschien denk je erover om een reis door Vietnam te gaan maken. Ik zou het je in ieder geval zeker aanraden! In mijn uitgebreide reisverslag over Vietnam heb je al veel over dit fantastische land kunnen lezen. In dit artikel kun je lezen wat deze reis mij heeft gekost. Ik noem zowel de kosten met 2 personen, als per persoon. Ik reisde namelijk niet alleen. Reis je wel alleen, dan kun je erop rekenen dat overnachtingen in hotels iets prijziger zullen zijn. Vaak hebben hotels namelijk geen eenpersoonskamer en betaal je voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik.

Reizen kun je op heel veel verschillende manieren (en met verschillende budgetten!) doen. Ik reisde zelf met een backpack door Vietnam, maar verbleef wel in middenklasse hotels en nam 2 keer een binnenlandse vlucht. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in hostels te slapen en met de trein te reizen, in plaats van te vliegen. Dan ben je zeker goedkoper uit. Toch zijn de kosten mij meegevallen.

Vietnam (Halong Bay)

Route

Hanoi – 3 nachten
Mai Chau – 2 nachten
Hanoi – 1 nacht
Halong Bay – 1 nacht
Hoi An – 3 nachten
Hué – 3 nachten
Ho Chi Minh City – 2 nachten
Mui Né – 5 nachten
Ho Chi Minh City – 1 nacht voor de terugvlucht


Kosten

Vliegtickets

Ik boekte de tickets eind januari voor vertrek in juni. Niet heel ruim van tevoren dus. Je hebt zeker kans dat je kosten kunt besparen als je tickets ruim van tevoren boekt!

De heenvlucht was naar Hanoi met Cathay Pacific en met een overstap in Hong Kong. De terugvlucht was vanaf Ho Chi Minh City ook met Cathay Pacific en met een overstap in Hong Kong.

Kosten
€ 1470,- voor 2 personen
€ 735,- per persoon

 

Vluchten tijdens de reis

Veel mensen kiezen ervoor om met de (nacht)trein te reizen in Vietnam. Dit kan zeker, alleen vond ik de kosten voor binnenlandse vluchten niet duur en daarmee bespaar je zoveel tijd (en misschien een vervelende nacht in de trein 😉 ). De binnenlandse vluchten vond ik echt een goede keuze en kan ik zeker aanraden!

Vlucht van Hoi An naar Hué +
Vlucht Hué naar Ho Chi Minh

Kosten
€ 168,- voor 2 personen
€  84,- per persoon

 

Overnachtingen

Tijdens de reis verbleef ik in middenklasse hotels. Deze hotels heb ik allemaal van tevoren uitgezocht en geboekt. Ik heb wel expres gelet op hotels waar ik nog tot een paar dagen van tevoren kon annuleren. Dit voor het geval een bestemming tegenviel o.i.d. Dit is overigens bijna niet nodig geweest. Het enige wat ik tijdens het reizen heb gewijzigd, is een eerder vertrek naar Mui Né (het strand i.p.v. nog langer in Ho Chi Minh City te blijven). Het ontbijt was altijd inclusief (vaak  lekker met o.a. pancakes en vers fruit).

Ook al zoek je alles nog zo goed uit van tevoren, een accommodatie blijft altijd een verrassing. Het ene hotel was beter dan de ander, maar ze waren allemaal goed genoeg. Het hotel in Mui Né was wel iets prijziger. Dit was een bewuste keuze om na een aantal weken rondreizen en middenklasse hotels, aan het einde van de vakantie heerlijk te kunnen relaxen in een goed hotel bij het strand. Alsnog geen extreem duur hotel, maar wel iets duurder dan de rest.

Kosten *
€ 703,- voor 2 personen
€ 352,- per persoon

*exclusief de kosten van de 2 arrangementen, zie het volgende overzicht

 

Excursies/arrangementen

Ik had van tevoren 2 arrangementen geboekt;

Bootcruise door Halong Bay; 1 overnachting op een mooie boot (niet de goedkoopste die er was, maar duurder kon ook nog zeker), alle maaltijden, excursies etc.
Arrangement van 3 dagen in Mai Chau; verblijf in een bungalow van bamboe, maaltijden, excursies etc.

Kosten
€ 474,- voor 2 personen
€ 237,- per persoon

 

Overige

Visum, eten en drinken, entree bij bezienswaardigheden, bussen etc. Het eten en drinken in Vietnam is goedkoop. Hoe goedkoop heb je zelf goed in de hand. Ik ben zelf best voorzichtig met eten in verre bestemmingen, dus at nooit bij een kraampje buiten. Maar wel in restaurants die echt geen ster waard zijn.

Kosten
€ 505,- voor 2 personen
€ 253,- per persoon

 


Totale kosten

Kosten
€3320,- voor 2 personen
€1660,- per persoon

 

Ik ben benieuwd wat jij van de kosten vindt? Valt het mee of juist tegen?

2 thoughts on “Kosten 24 dagen Vietnam

  1. Wat fijn dat je de kosten van de reis wilt delen! Ik ben daar altijd zo benieuwd naar, maar niemand vertelt het ooit. Ik wil zelf namelijk ook naar landen in Azië (waaronder ook zeker Vietnam) en ik vind het moeilijk om een beeld te vormen van de kosten. Jouw kosten vallen mij alles mee. Ik ben zelf wel van plan om in hostels te verblijven, dus dat zal nog wat schelen, maar het schetst een goed beeld.

Geef een reactie