Kerstmarkten

De eerste kerstbomen staan al in de huiskamers, winkelstraten krijgen sfeervolle verlichting en de plannen voor het kerstdiner worden gemaakt. Kortom, de feestdagen komen dichterbij! Heb je zin om helemaal in de kerstsfeer te komen? Bezoek dan één van de vele kerstmarkten in Europa!

Kerstsfeer in Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen


Het centrum van Antwerpen is veranderd in een sfeervol kerstdorp met duizenden lichtjes, een heerlijke dennengeur en sfeervolle kerstmuziek. De kerstmarkt bestaat uit tientallen chaletjes met kerstballen, kaarsen en vele andere winterse artikelen. Uiteraard kun je ook genieten van winterse gerechten en warme Glühwein. Ook kun je bij de kerstmarkt schaatsen op de ijsbaan!

Wanneer?
Van 6 december t/m 28 december 2014 (wijzigingen voorbehouden).


 Kerstsfeer in Brussel

Kerstmarkt Brussel(Bron: Eric Danhier)

Op de kerstmarkt in Brussel kom je snel in de kerstsfeer. In het centrum staan een enorme kerstboom, een levensgrote kerststal met echte dieren, een verlicht reuzenrad, meer dan 230 kerstkraampjes en een ijsbaan.

Wanneer?
Van 28 november 2014 t/m 4 januari 2015 (wijzigingen voorbehouden).


Kerstsfeer in Berlijn

Kerstmarkt Berlijn(Bron: www.gendarmenmarktberlin.de)

Berlijn verandert vanaf eind november in een sprookjesverhaal. Er zijn tientallen kerstmarkten te vinden waaronder:

-De Gendarmenmarkt is de grootste kerstmarkt van Berlijn. Deze markt ligt op het plein voor het Konzerthaus en heeft kraampjes van standhouders van over de hele wereld. Ook kan er bij veel kraampjes gratis worden geproefd.
-Eén van de oudste kerstmarkten van Berlijn, is de Berliner Weihnachtszeit bij het Roten Rathaus. Deze markt is al vanaf ver te zien door het 50 meter hoge reuzenrad. Ook zijn er veel kraampjes, gezellige muziek, een schaatsbaan en kun je zelfs op de foto met de kerstman(!).

Wanneer?
Van 24 november t/m 31 december 2014 (wijzigingen voorbehouden).


Kerstsfeer in Münster

Kerstmarkt Munster

 (Bron: Barbara Kraus)

Het oude stadsdeel van Münster, heeft tijdens december maar liefst 5 kerstmarkten, met in totaal 300 kraampjes. Slenter over de kerstmarkten en proef de kerstsfeer door de vele kraampjes met kerstdecoraties en geniet van gepofte kastanjes en Bratwurst.

Wanneer?
van 24 november t/m 23 december 2014 (wijzigingen voorbehouden).


Kerstsfeer in Londen

Kerst Londen

Rond de kerstperiode naar Londen staat hoog op mijn wensenlijstje. Na vele jaren met veel plezier kerst in Engeland te hebben doorgebracht, zou ik graag willen ervaren hoe dit in Londen wordt gevierd.

Tips voor de feestdagen in Londen:
Winter Wonderland in Hyde Park hydeparkwinterwonderland.com (van 21 november 2014 tot 4 januari 2015) met een kerstmarkt, attracties, een ijsbaan etc.
-Kerstshoppen! Naar mijn mening kan dit nergens beter dan in Engeland (wellicht ben ik niet heel objectief door mijn voorkeur voor Engeland..) Winkelstraten, zoals Oxford Street, zijn sfeervol verlicht en hebben spectaculair versierde etalages. Voor de grote uitverkoop moet je op 2e kerstdag shoppen (Boxing Day).
-De enorme kerstboom op Trafelgar Square.
-Schaatsen op één van de vele ijsbanen.
-De sfeervolle kerstverlichting in Regent Street.
-Voornamelijk leuk voor gezinnen: pantomimes! Deze theatershows vond ik als kind geweldig.

Wanneer?
Van 1 november 2014 t/m 3 januari 2015 (wijzigingen voorbehouden).

Geef een reactie