Interview: werken in het toerisme / een travel platform met bijzondere vakantieadresjes

Om te laten zien hoe leuk het werken in het toerisme is, laat ik mensen uit de reiswereld aan het woord. Op die manier wordt er een goed beeld gecreëerd van de vele leuke werkvelden in het toerisme. Dit keer is Saskia aan het woord. Zij heeft een nieuw travel platform met bijzondere vakantieadresjes, August&July.

 • Kun je iets over jezelf en je achtergrond (o.a. studie) vertellen?

  Ik heb na het Atheneum, Visual Marketing gestudeerd (nu Fashion en Branding). Ik wilde graag een studie doen die creatief was maar niet té creatief. Ik behoorde tot de eerste lichting studenten dus een kant-en-klare functie/ baan was er nog niet. Maar de combinatie van, het kunnen maken en bedenken van een marketingstrategie i.c.m. het visueel kunnen vertalen van het gevoel van een bedrijf vind ik nog steeds erg leuk. En dit heb ik in verschillende functies kunnen toepassen. Daarbij heb ik mij meer en meer gespecialiseerd in online marketing, social media en loyalty programma’s.

 • Waarom heb je voor deze onderneming gekozen?

  Toen ik 10 jaar geleden begon als Freelance Online Marketeer wilde ik graag ook een eigen project doen. Dit werd ‘Bijzondere Adresjes’, een website met unieke hotels en B&B’s in Nederland. Dit soort verzamelsites bestonden toen bijna nog niet en ik vond dat een website met een goede selectie en inspiratie wel iets zou kunnen toevoegen. Deze site heb ik er altijd als een project bij gedaan. Om het echt goed te kunnen doen heb ik nu besloten om te stoppen als freelancer en mijn site aan te passen en uit te breiden naar August&July. Ik wilde de site breder maken door adresjes in heel Europa te verzamelen en door samen te werken met verschillende bloggers. Ieder met hun eigen expertise en interesse.

 • Waar moet een accommodatie aan voldoen om door jullie te worden uitgekozen?

  1.  Ik moet er zelf willen verblijven. Klinkt logisch 🙂 Ik ben zelf vrij kritisch; dus ik denk dat iedereen het dan wel leuk zal vinden

  2.  Een mooie accommodatie, van binnen en van buiten, oog voor detail. Niet te ‘gelikt’ maar wel een leuk plaatje

  3.  Uniek en Authentiek, zonder ouderwets te zijn

  4.  Betaalbaar

  5.  Een goede plek; iets voor de rustzoekers, de avonturiers, de city trippers en de bourgondiers.

 • Waarom moet iemand bij August&July kijken voor leuke accommodaties in plaats van op grote boekingsites?

  Wij hebben de selectie van de selectie gemaakt. Door al het aanbod is het er niet makkelijker geworden. Want waar let je op? Cijfers, reviews, wat bovenaan staat of juist niet? Bij ons zijn alle adresjes persoonlijk aanbevolen en letten we op alle aspecten (locatie, faciliteiten, klantvriendelijkheid). En de adresjes betalen bij ons geen fee om op de site te staan, we maken onze eigen keuze. Als het niet leuk is, staat het niet op de site, dat scheelt weer tijd!

  Bovendien maken we de combinatie van informatie en inspiratie. We vertellen je meer over de mooiste droomplekken in Europa, handige reistips en daarnaast staan de accommodaties overzichtelijk bij elkaar. Een soort one-stop-shop. Alleen kun je bij ons niet boeken, dat kan bij de accommodatie zelf, wel zo eerlijk voor de adresjes.

 • Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

  Het is nu nog vrij divers en soms wat hectisch. Ik check alle blogs, de planning voor social media, heb contact met alle bloggers, maak PR plannen, zoek naar nieuwe bloggers en plaats nieuwe adresjes op de site.

 • Wat vind je leuke aspecten aan jouw werk?

  Dat ik zoveel verschillende dingen kan doen en een nieuw bedrijf en merk neer kan zetten. Dat je van A tot Z alle plannen kunt bedenken en doorvoeren.

 • Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?

  Dat je ook geduld moet hebben. Als freelancer was ik altijd gewend om ergens meteen in te duiken. En nu gaat het stapje-voor-stapje.

 • Welke vaardigheden zijn belangrijk voor deze baan?

  Stressbestendigheid, kennis van online marketing en social media, doorzettingsvermogen en creativiteit.

 • Wat is/zijn de leukste plek(ken) die je hebt bezocht dankzij jouw baan?

  Als ik zelf op vakantie ga dan zoek ik altijd iets nieuws uit, een plek waar ik nog niet eerder ben geweest. Een mooie Finca in een verborgen straatje in Palma de Mallorca of een BoerderijSpa op het platteland van Nederland.

 • Heb je tips voor iemand die hetzelfde soort werk zou willen doen?

  Misschien voor de hand liggend: gewoon doen! Wat heb je te verliezen? Een jaar geleden had je gewild dat je toen al was begonnen. Pas als je iets nieuws gaat ondernemen weet je of je de werkzaamheden die erbij horen ook leuk vindt. Vergis je alleen niet in de hoeveel tijd die het kost om blogs te maken en je social media bij te houden.

 • En tot slot, waar kunnen we August&July volgen?

  Natuurlijk via de website: www.augustjuly.com

  en op Facebook, Instagram en Pinterest


  Heb je zelf een leuke baan in het toerisme, ben je een twintiger of dertiger en wil je ook met een interview op Trends 4 Travel verschijnen? Mail dan naar info@trends4travel.nl

 

Geef een reactie