Interview: werken in het toerisme / Travel Specialist bij Jambo Safari Club

Om te laten zien hoe leuk het werken in het toerisme is, lijkt het mij erg leuk en interessant om mensen uit de reiswereld aan het woord te laten. Op die manier wordt er een goed beeld gecreëerd van de vele leuke werkvelden in het toerisme. Dit keer is Daphne, werkzaam als Travel Specialist bij Jambo Safari Club, aan het woord!

 • Kun je iets over jezelf en je achtergrond (o.a. studie) vertellen?

  Mijn naam is Daphne de Vries en al sinds ik een klein meisje was dol op het maken van roadtrips! Door de bergen, langs rivieren, maar ook gewoon in Nederland. De studie die ik volgde, Tourism Management, maakte mijn reisdrang alleen maar groter. Vooral toen ik voor mijn minor naar Zuid Afrika afreisde! Al jaren, eigenlijk al sinds ik de Disney film de Lion King zag, wilde ik naar Afrika. Een droom die werkelijkheid werd! Liefde op het eerste gezicht! Afrika is anders dan elk ander continent op deze wereld. Voor mij was al snel duidelijk dat mijn bezoek aan Zuid Afrika zeker niet het laatste zou zijn.

 • Waarom heb je voor deze baan gekozen?

  Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik bij Jambo Safari Club een vacature zag voor Travel Specialist! Het beste van twee werelden; een baan in de reisbranche, bij een Afrika specialist! Bij Jambo kan ik andere mensen overtuigen een reis te maken naar mijn zo geliefde Afrika. Om ze daarna de reis van hun dromen te bieden. Het leuke aan mijn werk is dat de mensen die ik spreek heel gevarieerd zijn. Voor de een is het een reis die al jaren op de verlanglijst staat en nu eindelijk in vervulling gaat, waar een ander al voor de 5de keer op safari gaat! Elke klant vraagt weer een andere benadering! Dat houdt het afwisselend. Ook ben ik de ene keer met een reis naar Zuid Afrika bezig, een rondreis langs alle hoogtepunten, om vervolgens een safari in Tanzania of een island hop reis op de Seychellen samen te stellen!

 • Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

  Tijdens mijn werkdag houd ik mij met van allerlei werkzaamheden bezig. Ik behandel nieuwe aanvragen door klanten na te bellen om hun wensen te bespreken. Ik pas offertes aan omdat ze toch nog niet helemaal aansluiten bij de wensen. Maar ook boek ik de vluchten, de reizen en heb ik contact met de lokale vertegenwoordiging. Veel van mijn werkzaamheden verlopen van achter mijn pc, maar ook veel gaat per telefoon of face to face. Klanten zijn (op afspraak) ook welkom bij mij op kantoor! Een leuke afwisseling! Het geeft toch altijd weer veel positieve energie als mensen enthousiast je kantoor verlaten!

 • Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?

  Het minst leuke vind ik als klanten een offerte puur op prijs afwijzen. Zonder zich te verdiepen in de verschillen tussen offertes. Jambo is niet altijd de goedkoopste, maar biedt wel reizen vanuit eigen ervaring. Reizen die goed in elkaar zitten, waarbij onze klanten het meeste uit hun reis halen. Iets wat voor een leek moeilijk te beoordelen kan zijn, maar wel bijdraagt aan een onvergetelijk reis! Dat blijft soms wel eens lastig.
  Ook vind ik het jammer als je eerst heel leuk contact hebt met klanten, ze een offerte stuurt en daarna nooit meer wat van ze hoort. Helemaal niets. Dat vind ik niet netjes. Natuurlijk begrijp ik dat niet iedereen (bij ons) boekt. Dat hoeft ook niet. Maar het is wel netjes om aan dat te geven.

 • Welke vaardigheden zijn belangrijk voor deze baan?

  Telefonische vaardigheden, computervaardigheden, maar vooral veel enthousiasme en passie voor Afrika!

 • Wat is/zijn de leukste plek(ken) die je hebt bezocht dankzij jouw baan?

  Afgelopen november ben ik (op vakantie) naar Tanzania geweest! Een fantastische reis die mede mogelijk is gemaakt door Jambo! Deze reis was naast dat het een te gekke vakantie was, ook heel waardevol voor mijn werk. Ik kan nu nog beter uit eigen ervaring adviseren en je merkt dat mensen hier nog enthousiaster van worden.

 • Heb je tips voor iemand die hetzelfde soort werk zou willen doen?

  Waag je de stap, solliciteer gewoon en zorg dat je enthousiast bent over het product. Dat scheelt al de helft!

 • En tot slot, heb je eventueel een website/blog/social media waar we jou kunnen volgen?

  Die heb ik zeker, want naast werken bij Jambo schrijf ik ook met veel plezier op mijn blog: www.daphnedevries.nl Ook ben ik te vinden op Instagram, Twitter en Facebook waar ik met grote regelmaat mooie plaatjes deel!

  Instagram

  Twitter

  Facebook


  © alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van Daphne. Gebruik hiervan is zonder toestemming niet toegestaan.

  Heb je zelf een leuke baan in het toerisme, ben je tussen de 18-35 jaar en wil je ook met een interview op Trends 4 Travel verschijnen? Mail dan naar info@trends4travel.nl

 

2 thoughts on “Interview: werken in het toerisme / Travel Specialist bij Jambo Safari Club

Geef een reactie