Interrailen door Oost-Europa deel 6 (Sofia en Larnaca)

Het laatste deel van de interrail reis! De steden die we deze reis tot nu toe gezien hebben zijn; Praag, Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado. Vanaf Belgrado reizen we nu verder naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Hier zullen we een paar dagen blijven om vervolgens te vliegen naar Larnaca (Cyprus). Daar gaan we vooral heerlijk relaxen en cocktails drinken!

Sofia

Over deze stad heb ik eerder geschreven en dat was niet onwijs positief.

De hoofdstad van Bulgarije viel mij behoorlijk tegen. Tijdens mijn interrail reis door Oost-Europa, was Sofia één van de laatste bestemmingen. Inmiddels hadden we (een vriendin en ik) dus al wel wat vergelijkingsmateriaal wat betreft Oost-Europese steden.

Al bij aankomst op het station vielen de grote hoeveelheden zwerfhonden ons erg op. Ook tijdens de taxirit naar het hotel werd dit duidelijk toen de taxichauffeur er bijna één aanreed.. Ik ben gek op honden dus word absoluut niet vrolijk van het zien van al die zielige dieren.

Na het inchecken vroegen we aan de receptioniste van het hotel wat zij ons aanraadde om te gaan bekijken. Tot onze verbazing kon ze amper iets bedenken! Uiteindelijk waren er wel een aantal mooie plekken, (hierover meer in een volgende post) maar lang niet genoeg om deze stad aan te raden. Nee, genoeg andere mooie steden in Oost-Europa!

Tja, ik kan er niet veel mooiers van maken. Ik vind het juist belangrijk om zo eerlijk mogelijk te zijn. Als ik blogs of andere websites bekijk dan verwacht ik dat namelijk ook. We hebben ons prima vermaakt in deze stad hoor, maar ik zou zeker geen stedentrip naar Sofia plannen. Mocht je een rondreis maken en je bent in de buurt, dan is het best leuk voor een dag.

Natuurlijk zijn er ook mooie plekjes in Sofia;


Na al deze citytrips achter elkaar (onwijs leuk, maar ook wel vermoeiend) zien we erg uit naar een weekje relaxen op Cyprus!

Op Cyprus hebben we weinig foto’s gemaakt, veel op het strand gelegen, cocktails gedronken en lekker gegeten.

Wat een geweldige reis was dit! We hebben onwijs veel gezien in 3 weken tijd, een goede indruk gekregen van een aantal Oost-Europese steden, heel veel gelopen, nachttreinen ervaren, de comfortabele Nederlandse treinen enorm leren waarderen, heerlijk gegeten, enorm veel gelachen, de verschillende culturen leren kennen en vooral genoten van het reizen.

Ik zou het iedereen aanraden om eens een treinreis te maken (binnenkort een artikel hierover). Dit is zo’n andere ervaring dan een reis met de auto/bus/vliegtuig!

4 thoughts on “Interrailen door Oost-Europa deel 6 (Sofia en Larnaca)

  1. Ik heb al langere tijd het plan om eens een roadtrip door Zuid-Oost Europa te maken… Sofia kan dus definitief van de must-see lijst af. 🙂 Cyprus lijkt me dan weer erg fijn voor een aparte vakantie, bv in het najaar als het hier guur wordt en daar nog lekker is!

    1. Een roadtrip door Oost-Europa klinkt erg goed! Ik zou inderdaad niet snel voor Sofia kiezen. Mocht je er echt in de buurt zijn, dan is het prima voor een dag. Maar ik zou vooral tijd besteden aan de vele leuke steden die je in Oost-Europa kunt vinden 🙂 Cyprus sprak mij erg aan! Een goed idee om daar in het najaar heen te gaan.

Geef een reactie