Interrailen door Oost-Europa deel 5 (Belgrado)

Vanuit Boedapest nemen we de trein naar Belgrado, Servië. Dit is alweer de vijfde hoofdstad van deze Interrail reis!

Belgrado is weer totaal anders dan de vorige steden in Oost-Europa. Het is veel minder toeristisch dan steden als Boedapest, wat zeker niet verkeerd is. Maar er is dan ook veel minder te zien. Vooral een stad om lekker rond te lopen zonder een strakke planning. Dit was eigenlijk wel fijn na een drukke stad als Boedapest.

In Belgrado zie je veel historische gebouwen en parken. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Fort van Belgrado. Dit Fort ligt in het Kalmegdan park en geeft een prachtig uitzicht over de stad en de rivieren de Sava en de Donau. Het Kalmegdan park is heerlijk om even te relaxen. Hier troffen wij een groep senioren aan (zie de foto van de grote boom met mensen daaronder) die op muziek in een kringetje gingen dansen, te mooi!

Ik vond Belgrado erg leuk om gezien te hebben en zou er zeker over een paar jaar nog eens naartoe willen. Hopelijk is de stad dan nog levendiger! Ga je in Oost-Europa rondreizen dan zou ik de stad zeker niet overslaan. Het zou mij niets verbazen als deze stad over een aantal jaar een hippe/trendy stad is geworden. Er wonen genoeg studenten in de stad om hiervoor te zorgen en de lage prijzen zijn ook zeer mooi meegenomen.  

2 thoughts on “Interrailen door Oost-Europa deel 5 (Belgrado)

  1. Interrail, wat een goed idee eigenlijk. Wij reizen in Azië vaak met de trein, maar in Europa pakken we altijd de auto en gaan we vaak een roadtrip maken. Maar met de trein op pad is eigenlijk heel relaxt lijkt me. Vooral handig ook als je een aantal steden wil combineren. Belgrado is dus als aparte bestemming niet aan te bevelen, maar wie weet dan weer geschikt als onderdeel van een roadtrip. 🙂

    1. Ja interrailen kan ik iedereen aanraden! Zo’n leuke manier van reizen. In Azië doe je zoiets ook wel sneller hè? Maar in Europa is het ook een prima optie. Wij kozen er inderdaad voor om van (hoofd)stad naar stad te reizen. Dan zit je dus ook niet met parkeerproblemen en zie je onderweg veel. Belgrado als onderdeel van een roadtrip lijkt me een heel goed idee!

Geef een reactie