Interrailen door Oost-Europa deel 4 (Boedapest)


Wat is deze reis toch mooi! In 3 weken tijd zien we de ene na de andere mooie stad en reizen we overdag en ‘s nachts met de trein.

In deel 1, deel 2 en deel 3 kun je lezen over de Interrail reis die ik samen met een vriendin heb gemaakt. In deel 3 waren we in het mooie Bratislava. Vanuit Bratislava reizen we vervolgens verder naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Deze treinreis is goed te doen! We zijn maar 2 uur en 40 minuten onderweg.

Tijd om naar het hotel te gaan! Dit keer verblijven we in City Hotel Mátyás. Een prima hotel midden in het centrum.

(Dit is het uitzicht als je voor het hotel staat. Vlakbij de Donau!)

We hadden thuis even de tijd genomen om alvast alle accommodaties te zoeken en te reserveren. En we zijn er blij mee! We verblijven iedere keer in redelijke tot goede hotels, geen overbodige luxe tijdens 3 weken stedentrippen! Na het inchecken en de spullen in de kamers droppen, gaan we gelijk de stad in.

Wat is Boedapest een mooie stad! De stad is erg groot, dit is nogal een verschil met het kleine centrum van Bratislava. Er is zoveel moois te zien. Een stad bekijken terwijl de zon schijnt is heerlijk, maar toen wij er waren was er iets teveel zon.. Het was bloedheet! Dit maakt het rondslenteren iets minder prettig dus wij kiezen voor ‘een hop-on hop-off bus’. Een ideale manier om toch alle hoogtepunten van de stad te kunnen zien.

Inmiddels zijn we al even op reis en we balen een beetje dat we helemaal niet kunnen shoppen. Onze handbagage koffertjes zitten vol, dus er is echt geen ruimte. Dan bedenken we een oplossing om toch de rest van de vakantie te kunnen shoppen. M’n vriendin koopt een reistas die ze toch nodig had, we gebruiken ieder de helft van de tas en betalen samen de kosten om de tas in te checken bij onze volgende vluchten. We zijn blij! Uiteraard gaan we gelijk shoppen en met succes.

Boedapest is een heerlijke stad om lekker te slenteren en tussendoor op terrasjes neer te ploffen. Een boottochtje op de Donau en een relaxmiddag in het bekende badhuis Széchenyi maken de stedentrip nog leuker en vooral relaxter. En, vergeet niet om de heuvel op te gaan voor een fantastisch uitzicht! Ja, deze stad kan ik iedereen aanraden!

 

4 thoughts on “Interrailen door Oost-Europa deel 4 (Boedapest)

Geef een reactie