Interrailen door Oost-Europa – Deel 1

Hongarije (Boedapest)

Na diverse strand- en feestvakanties werd het tijd voor iets heel anders. Heel veel zien in een paar weken tijd, geen overnachtingen in hostels en niet te duur. Dat klinkt bijna onmogelijk. Samen met een goede vriendin (met wie ik al jaren op vakantie ging) ging ik even goed nadenken en rondkijken. Toen lazen we iets over ‘interrailen‘. Met de trein reizen door Europa. Dat klinkt goed!

Er waren 2 verschillende tickets. Een ticket per land of een ticket per landengroep. Bij deze laatste tickets kun je dus meerdere landen bezoeken met 1 ticket. Er waren speciale prijzen tot 25 jaar en dat was in ons geval nog net mooi meegenomen!

We waren er al snel uit dat het een reis door Oost-Europa zou worden. We wilden van tevoren graag een reisschema samenstellen en alvast alle overnachtingen boeken. Sommige hotels konden we eventueel nog gratis annuleren. Als je even de tijd neemt kun je prima hotels voor weinig geld vinden! Na heel wat uren uitzoeken zag de reis er als volgt uit:

Vlucht van Eindhoven naar Praag (Tsjechië)
Nachttrein van Praag naar Wenen (Oostenrijk)
Trein van Wenen naar Bratislava (Slowakije)
Trein van Bratislava naar Boedapest (Hongarije)
Nachttrein van Boedapest naar Belgrado (Servië)
Nachttrein van Belgrado naar Sofia (Bulgarije)
Vlucht van Sofia naar Larnaca (Cyprus)

Om tijd te besparen hadden we gekozen om te beginnen met een (budget)vlucht naar Praag. Vervolgens enkele nacht- en dagtreinen naar hoofdsteden in Oost-Europa en als laatste een aantal dagen relaxen op het strand van Cyprus.

De kleine koffers werden met veel moeite ingepakt. 3 weken op vakantie met alleen een kleine koffer (die mee mag als handbagage) is niet makkelijk.. Maar we waren er helemaal klaar voor!


In deel 2 het eerste deel van de treinreis in Praag en Wenen

Praag
Wenen

One thought on “Interrailen door Oost-Europa – Deel 1

Geef een reactie