Hotspot / Leiden: ROOS

Midden in het centrum van Leiden zit een hotspot die mij eigenlijk nooit eerder is opgevallen. Zonde! Dit is namelijk een van mijn nieuwe favorieten geworden.

Bij ROOS kun je terecht voor een ontbijt, lunch, koffie met taart of lekkere sapjes. Wat een gezellig tentje! Het is niet zo groot, dus je moet wel geluk hebben dat je een plekje kunt krijgen. Bij ROOS worden bijna alle producten zelf bereid en verder komen er producten uit ambachtelijke Leidse winkels. Dat maakt deze lunchroom wel onderscheidend! Het menu wisselt vaak, dus je kunt hier regelmatig lunchen en steeds nieuwe dingen uitproberen.

Er is veel keuze voor de lunch. Soep, salades en veel soorten broodjes. Ik koos voor bruin brood met hummus, pompoen, rucola en tomaat. Dit is erg lekker en meer dan genoeg! Mijn vriendin nam een BLTA; bruin brood met bacon, sla, tomaat en avocado. Ook zij was zeer tevreden hierover. We namen allebei eerst thee en later nog een vers sapje met onder andere mango en banaan. Ook de thee en verse sapjes kan ik zeker aanraden! Naast het goede eten, is de bediening ook erg vriendelijk, wat zeker niet onbelangrijk is.

Ik kom hier zeker nog terug voor een lunch maar ook voor een taartje, deze zagen er onwijs lekker uit.

Je vindt ROOS aan de Botermarkt 12 in Leiden.

 

Geef een reactie