Hotspot / Leiden: de Waag

Leiden de Waag

Wat ben ik toch gek op oude steden! Een van mijn favorieten is toch wel ‘mijn’ stad Leiden. De hoogste tijd om eens iets te schrijven over deze stad! Ik begin met een hotspot waar ik erg enthousiast over ben.

De Waag

In een monumentaal pand midden in het centrum van Leiden vind je sinds juli 2015 restaurant de Waag. Wauw, wat een mooi pand! Het pand heeft ontzettend veel oude details, een mooi hoog plafond en een mix met moderne elementen in het interieur. Er is een terras, in het eerste gedeelte staan een aantal tafeltjes, vervolgens een groot hoofdgedeelte en een serre met nog meer tafeltjes. De mooie grote ruimte en de leuke details geven de Waag een leuke sfeer. In de gang naar de toiletten staat bijvoorbeeld een vitrine met allemaal oude weegschalen (in de waag werden vroeger producten gemeten en gewogen).

De Waag is één van mijn favoriete plekken in Leiden. Ik kom hier graag voor een lunch, diner, cheesecake of gewoon om wat te drinken. Naast dat het pand prachtig is, kun je hier heerlijk eten en de bediening is snel en vriendelijk.

Je vindt de Waag aan Aalmarkt 21 in Leiden.

Geef een reactie