Hotspot / Leiden: de Waag

Leiden de Waag

Wat ben ik gek op de oude Nederlandse steden! Een van mijn favorieten is toch wel ‘mijn’ stad Leiden. De hoogste tijd om eens iets te schrijven over deze stad! Ik begin met een hotspot waar ik erg enthousiast over ben.

De Waag

In een monumentaal pand midden in het centrum van Leiden vind je sinds juli 2015 restaurant de Waag. Wauw, wat een mooi pand! Het pand heeft ontzettend veel oude details, een mooi hoog plafond en een mix met moderne elementen in het interieur. Er is een terras, in het eerste gedeelte staan een aantal tafeltjes, vervolgens een groot hoofdgedeelte en een serre met nog meer tafeltjes. De mooie grote ruimte en de leuke details geven de Waag een leuke sfeer. In de gang naar de toiletten staat bijvoorbeeld een vitrine met allemaal oude weegschalen (in de waag werden vroeger producten gemeten en gewogen).

Je kunt hier lunchen, dineren of gewoon iets drinken. Ik koos voor dit laatste en nam hierbij een heerlijke cheesecake (aanrader!). Ik kom hier binnenkort zeker eens terug voor een lunch of diner!

Je vindt de Waag aan Aalmarkt 21 in Leiden.

Leiden de Waag - cheesecake

Leiden de Waag - bar

Leiden de Waag - interieur

Leiden de Waag - plafond

Leiden de Waag - restaurant

Leiden de Waag - weegschalen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *