Heimwee naar reizen – persoonlijk verhaal

Een persoonlijk verhaal

 

Herken je dat gevoel dat je niet kunt wachten om op reis te gaan? Het ontdekken van nieuwe plekken, het genieten van een waanzinnig mooi landschap en het leren kennen van een andere cultuur. Maar bovenal, het besef te hebben dat je ver van huis bent en dat je bezig bent om nieuwe herinneringen te maken. Herinneringen die jarenlang plezier gaan opleveren.

Het is precies 3 jaar geleden dat ik op reis ging naar het fantastische Vietnam (lees het reisverslag hier). De eerste verre reis waarbij ik in meer dan 3 weken dit mooie land mocht verkennen. Na veel leuke reizen in Europa, een stedentrip naar New York en een stage in Orlando, mocht ik nu eindelijk gaan genieten van een verre reis. Wat heb ik me hier op verheugd! En wat heeft deze reis mij veel opgeleverd. De bevestiging dat reizen mij ultiem gelukkig maakt. Dat ik niets liever wil dan de wereld ontdekken en herinneringen maken.

Soms loopt het leven anders dat je had verwacht. Een jaar na de fantastische reis door Vietnam, de dag nadat ik afstudeerde, werd ik ziek. Het plan om, na het diploma op zak te hebben, eindelijk meer te kunnen reizen en een baan passend bij mijn studie te vinden, liep anders dan verwacht.

Nu, 2 jaar later beperkt de chronische ziekte PDS mij nog steeds iedere dag. En ja daar baal ik soms flink van. Maar, over het algemeen ben ik erg positief. Ik kan zoveel dingen nog wél doen, ik geniet nu juist zoveel meer van kleine dingen en er is zeker hoop dat ik in de toekomst minder last heb van mijn ziekte. En, in de tussentijd werk ik, zoveel als mijn lichaam trekt, nog steeds met de liefste collega’s. Daarnaast haal ik veel positieve energie uit mijn eigen onderneming Trends 4 Travel, mijn blog en webshop. Gelukkig kan ik op deze manier veel doen met mijn passie! En die reizen? Die komen er zeker wel!

Mijn tip voor iedereen die dit leest;

Geniet! Wacht niet op een beter moment. Maak de mooiste reizen wanneer dit kan, geniet van alle mooie plekken op deze wereld, leer een andere cultuur kennen, verken een waanzinnig mooi landschap. Deze herinneringen pakt niemand je meer af!

One thought on “Heimwee naar reizen – persoonlijk verhaal

Geef een reactie