Blog, Reizen

Een rondreis door Marokko – De magische stad Marrakech

Een rondreis door Marokko van 5 dagen. Het klinkt bijna te kort om veel te kunnen beleven. Toch heb ik het gevoel dat ik een reis van 2 weken heb gemaakt. Zoveel indrukken in zo’n kort tijd. Van het chaotische en fascinerende Marrakech tot de complete stilte tijdens een overnachting in de woestijn.

Rondslenteren door de steegjes van Marrakech

Slenterend door de steegjes van Marrakech krijg je de ene indruk na de andere. De oranjekleurige lemen muren, spelende kinderen, geuren van kruiden, Marokkaanse muziek, de vele mensen op straat en scootertjes die langs je heen razen. In de Medina krijg je een kijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Het voelt alsof je op een filmset loopt. Zoveel verschillen met de westerse wereld. Je kijkt je ogen uit terwijl je langs de vele winkeltjes loopt. Handgemaakte kleden, keramiek servies, hamamdoeken, oosterse lampen. Je zou willen dat je koffers vol mee naar huis kunt nemen.

Lopend over het drukke en chaotische Djemaa el Fna plein worden sommige cultuurverschillen pijnlijk zichtbaar. Toeristische ‘attracties’, zoals apen aan kettingen en slangen waarmee je op de foto kunt, zorgen voor kippenvel. Hoe bestaat het toch dat toeristen deze manieren van dierenmishandeling in stand houden.. Ook dit soort momenten horen helaas bij het reizen. Niet altijd even leuk, maar het zet je aan het denken. Reizen leert je veel over het leven, de wereld en alle culturen waarmee je te maken krijgt.

Even bijkomen van alle indrukken op één van de vele dakterrassen. Genieten van een koud drankje, heerlijke tajine (Marokkaanse stoofpot in mooi aardewerk) en een prachtig uitzicht.

Overnachten in een Marokkaanse Riad

Nog even slenteren door de stad en daarna is het tijd voor de eerste Riad. Deze traditionele accommodatie vind je veel in Marokko. Bij aankomst word je gastvrij ontvangen met thee. Je kijkt je ogen uit door de sfeervolle inrichting, binnentuin en het dakterras. Een verblijf in een Riad voegt echt iets toe aan je beleving van Marrakech. Een ervaring die ik zeker niet zou willen missen bij een bezoek aan deze stad.

‘s Ochtends vroeg word je wakker door geluiden uit de moskee. De eerste ochtend vond ik dit vrij intens. Tijdens de tweede overnachting in Marrakech merkte ik dat ik al meer was gewend aan het geluid en sliep ik zo weer verder. Wil je zeker zijn van een goede nachtrust, dan is het meenemen van oordopjes aan te raden.

Het ontbijt wordt geserveerd in de binnentuin. Vers brood, pannenkoekjes en yoghurt. Terwijl je geniet van het ontbijt hoor je vogels en zie je als je naar boven kijkt de blauwe lucht. Een goed begin van de dag!

Marrakech, de chaos is even wennen, maar heeft ook wel iets. Het blijft mooi om je te laten verrassen door een totaal andere omgeving en om kennis te maken met een andere cultuur. Ik heb echt van de stad genoten. En ‘s avonds tot rust komen in een sfeervolle Riad is wat mij betreft echt een aanrader om de beleving compleet te maken.

In het volgende deel lees je het vervolg van de rondreis door Marokko. Van Marrakech naar het prachtige Atlasgebergte en een overnachting in de woestijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *