Delft

Delft collageDeze oude stad met veel grachten en geschiedenis staat vooral bekend om het Delfts blauw, Willem van Oranje en Johannes Vermeer.

De Markt is een groot plein en ligt tussen de Nieuwe kerk en het Stadhuis. Op en rondom dit plein vind je verder veel terrasjes, cafés en restaurants.

De Nieuwe kerk

Delft - Nieuwe kerk
Deze kerk is de op één na hoogste kerktoren van Nederland en is gebouwd tussen 1383 en 1510. Het bekendste grafmonument in de Nieuwe kerk is dat van Willem van Oranje. Ook bevindt zich hier de Koninklijke Grafkelder van het Koningshuis.


Stadhuis

Delft - Stadhuis
Tegenover de Nieuwe kerk ligt het stadhuis (uit 1618). Onderdeel van dit oude stadshuis is een toren die vroeger werd gebruikt als gevangenis. In de Burgerzaal werd onder andere de moordenaar van Willem van Oranje berecht.


Het PrinsenhofDelft - Prinsenhof


In museum het Prinsenhof kun je meer te weten komen over Johannes Vermeer, van Leeuwenhoek en de moordaanslag op Willem van Oranje.

Delft - Prinsenhof en Delfts Blauw
Ook kun je hier zien hoe Delfts Blauw is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Nederlandse iconen ter wereld.

Delft - Van LeeuwenhoekVan Leeuwenhoek


De Porceleyne Fles

Delfts blauw(Bron: royaldelft.com/)

In dit museum kom je alles te weten over het wereldberoemde Delfts blauw.


Vermeercentrum

Hier zie je alles over het leven en werk van de schilder Johannes Vermeer (‘meester van het licht’).


De Oude kerk

Delft - Oude kerk

(Bron: oudeennieuwekerkdelft.nl)

De Oude kerk wordt ook wel de Oude Jan genoemd en heeft een scheve toren. De graven van beroemde personen uit de geschiedenis (Piet Hein, Johannes Vermeer, Anthony van Leeuwenhoek) zijn hier te vinden.


Rondvaartboot

Delft - gracht
Als echte toerist kun je er ook voor kiezen om een rondvaart door de grachten te maken. Tijdens een rondvaart vertelt de schipper alles over de geschiedenis van de statige panden.

Delft - Gemeenlandshuis

Gemeenlandshuis


Winkelen

Naast de commerciële winkels, zijn er in het centrum van Delft veel bijzondere winkeltjes en speciaalzaken te vinden. Ook is er in de zomer op donderdag en zaterdag een antiekmarkt.


Het hele jaar door is deze stad leuk om te bezoeken. Ik was er zelf tijdens kerst en kon de stad dus in kerstsfeer ontdekken:

Delft - kerstsfeer

Delft - kerstsfeer water

Delft - kerstsfeer uitzicht

Geef een reactie