Capture the Color-tag

Op de blog van Marcella Molenaar zag ik deze leuke tag waarbij je je mooiste reisfoto’s moet selecteren in de kleuren rood, groen, blauw, wit en geel. En aangezien de laatste blogpost alweer even geleden is lijkt mij dit een perfect moment om deze leuke tag over te nemen!

Rood

IMG_3168

Deze foto heb ik gemaakt in Halong Bay, Vietnam. (Hier vind je mijn artikel over Vietnam) Wat een magische plek is Halong Bay! Toeristisch, maar zo ontzettend mooi dat je het echt niet mag missen tijdens een rondreis door Vietnam. Tijdens een boottrip van 3 dagen heb ik o.a. genoten van het varen door het rotsachtige gebied, gezwommen bij een eilandje, met een kano door een onwijs mooi en rustig stuk van de baai gevaren en genoten van de prachtige zonsondergang (zie foto) vanaf het dek van de boot met een cocktail in m’n hand. Geweldig!


Blauw

Citytrip in de verrassend mooie stad Newcastle

Newcastle vond ik nog leuker dan ik had verwacht (lees hier mijn artikel over deze stad). De stad is groot maar zo voelt het niet. Newcastle heeft een fijne mix van historische gebouwen en moderne restaurants, bars en winkels. De moderne kant van de stad zie je goed op de foto. De Millennium Bridge verbindt de stadsdelen Gateshead en Newcastle. Ben je op zoek naar een leuke stad voor een stedentrip? Newcastle kan ik zeker als stedentrip aanraden.


Groen

Deze foto is echt een van mijn favorieten. Dit is de plaats Mai Chau in Vietnam. Die verschillende heldere kleuren groen bij elkaar vind ik onwijs gaaf! Naast Halong Bay kan ik ook Mai Chau aan iedereen aanraden. Zo’n onwijs mooie plek! Hier een stukje tekst uit mijn artikel over Vietnam;

Na het drukke Hanoi kun je onderweg naar Mai Chau al genieten van het prachtige landschap.  Aangekomen in Mai Chau ervaar je meteen het tegenovergestelde van de afgelopen dagen. De omgeving is prachtig, het is stil, zó stil dat je op sommige momenten alleen krekels hoort. Je ziet mensen aan het werk in de rijstvelden en hebt het gevoel terug te zijn gegaan in de tijd. Dit gevoel wordt versterkt door ons verblijf in een bungalow gemaakt van bamboe met een geweldig uitzicht. We eten buiten bij de hoofdaccommodatie heerlijk gevarieerd Vietnamees eten (waaronder sprinkhanen) en overdag fietsen we over de smalle paadjes tussen de rijstvelden, bezoeken we lokale dorpjes en bezoeken we, na een rit met een motor, een Nationaal Park. Hier kun je uren door de prachtige natuur wandelen en maar een aantal lokale mensen (en dieren) tegenkomen.


Geel

Boedapest

Deze foto heb ik in Boedapest gemaakt. Dit was tijdens een interrail reis door Oost-Europa waar ik al vrij veel over heb geschreven (lees hier deel 1). Boedapest is een onwijs leuke stad! Er zijn veel mooie bezienswaardigheden en de sfeer is relaxed. Tijdens het interrailen waren wij van stad naar stad aan het reizen en dit was onwijs leuk, maar ook wel vermoeiend (6 stedentrips in een paar weken tijd). Ook was het tijdens onze reis heel erg warm. Vandaar dat een middag relaxen in het water heel goed uitkwam! Dit deden wij bij het bekende badhuis Széchenyi. Wat een onwijs mooi complex! Het badhuis heeft verschillende binnen- en buitenbaden en is om te zien al erg bijzonder. Een aanrader tijdens een bezoek aan Boedapest!


Wit

 

Interrailen door Oost-Europa deel 3 (Bratislava) / Lees over de stedentrip combinatie Wenen & Bratislava

Een andere stad die ik ontzettend leuk vond tijdens de interrail reis, was Bratislava. Op de foto zie je het kasteel van Bratislava. Dit is echt de blikvanger van de stad en vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Bratislava is totaal anders dan andere steden die we hebben gezien, zoals Boedapest, Wenen en Belgrado. Bratislava is een kleine stad met veel gekleurde gebouwen en sfeervolle pleinen en staatjes. Wat mij betreft een leuke stad!

4 thoughts on “Capture the Color-tag

  1. Zo leuk dat je de Capture the Color-tag overgenomen hebt! Ik ben vooral enthousiast over je foto bij Halong Bay, ziet eruit als een paradijsje! Ik zou daar ook graag eens willen rondreizen! Je Interrail-reis klinkt ook echt te gek trouwens. En Newcastle vond ik ook echt heel tof. Ik zou er zeker nog eens naar terug willen.

    1. Leuk om te horen Marcella! Halong Bay is ook echt prachtig. Vietnam is zeker een aanrader! Interrailen vond ik een hele leuke ervaring. Er is genoeg moois te zien in Oost-Europa! Leuk dat je ook in Newcastle bent geweest. Dat vind ik ook een bestemming om nog eens naar terug te gaan.

Geef een reactie