Bucket list deel 3 – Verre reizen

Dromen over volgende reizen.. Ik kan er geen genoeg van krijgen! In dit deel noem ik weer een aantal verre bestemmingen die op mijn bucket list staan.

CubaCuba

Het land van de salsa, rum en de sigaren. Verschillende mensen die ik ken zijn ontzettend enthousiast over Cuba. Ik zou het land dan ook graag met eigen ogen willen zien! De natuur en stranden moeten erg mooi zijn en er zijn bruisende steden zoals Havana, Santiago de Cuba en Trinidad. Een combi van natuur, strand, steden en wat lessen salsa klinkt voor mij als een top vakantie!


ThailandThailand

Na een fantastische reis in het mooie Vietnam weet ik zeker dat ik meer van Azië wil ontdekken. De combinatie van een rondreis met als afsluiting een korte strandvakantie vond ik perfect. En dit zou ook voor Thailand een goede keuze zijn. De reis zou ik beginnen in de wereldstad Bangkok. Vervolgens een rondreis door het vaste land (tempels, jungle, theeplantages) en als laatste relaxen op een bounty eiland, zoals Ko Samui of Ko Tao.


Zuid-AfrikaZuid-Afrika

Wie mijn blog al een tijdje volgt weet misschien dat ik gek ben op dieren. Daarnaast weet je dan waarschijnlijk ook dat ik enorm tegen het uitbuiten van dieren ben (olifantenritjes, dolfijnenshows, aapjes aan een koordje etc.). Dieren in het wild bekijken, op een verantwoorde manier (bij een goede organisatie!). Dat is dé manier om de mooiste dieren toch te kunnen bewonderen. Er waar kan dat beter dan in Zuid-Afrika? In dit land kun je fantastische dieren in het wild zien, zoals olifanten, giraffen, leeuwen, buffels, luipaarden etc. Naast de wilde dieren biedt Zuid-Afrika nog veel meer. Bruisende steden, wijngebieden, bijzondere oude stammen en de Tafelberg. Een rondreis door dit land lijkt mij een bijzondere ervaring!


BraziliëBrazilie

 

Verschillende landen in Zuid-Amerika zijn op mijn bucket list te vinden. De relaxte cultuur, muziek en de taal spreken mij zeker aan voor een aantal mooie reizen. Een van die landen is Brazilië. Aan een stage in de VS (Orlando), alweer 8 jaar geleden, heb ik bijzondere vriendschappen overgehouden. Zoals ook met Esther, een Braziliaans meisje. Het lijkt mij dan ook geweldig om haar in haar eigen land op te gaan zoeken! Brazilië is een enorm land met veel hoogtepunten, zoals Sào Paulo, Rio de Janeiro, het Amazone-gebied, tropische strandbestemmingen, natuurgebied de Pantanal en de Iguazu Watervallen. Genoeg te zien dus!

Geef een reactie