Bucket list deel 2 – Verre reizen

Mijn bucket list is ontzettend lang. Ik kan eindeloos plekken opnoemen die ik graag zou willen zien. In dit deel noem ik een aantal verre bestemmingen die hoog op mijn bucket list staan.


Sri LankaSri Lanka

Sri Lanka lijkt mij een ontzettend mooi land. Het heeft een prachtige natuur met rijstvelden, theeplantages, jungle en mooie stranden. Ook lijkt het mij geweldig om de dieren (olifanten, luipaarden, apen, krokodillen, walvissen) te bewonderen. Daarnaast heeft Sri Lanka een fascinerende cultuur door de vele verschillende godsdiensten.


 JapanJapan

Japan lijkt mij erg indrukwekkend, de cultuur fascineert mij enorm! De mensenmassa’s in Tokyo met mensen die zich graag willen onderscheiden door opvallende kleding, kapsels en make-up. De absurde hysterie voor animatie, de vele Hello Kitty fans, geisha’s. Dit alles staat ver van mij af en vind ik daardoor juist heel fascinerend. Het eten is een hele fijne bijkomstigheid – Sushi! Verder schijnt Japan een ontzettend mooie natuur te hebben waar ik erg nieuwsgierig naar ben.


De Verenigde StatenUSA

Een land waar ik heel graag nog veel reizen wil gaan maken is Amerika. Ik ben tot nu toe in het geweldige New York City geweest (ik wil graag nog een keer!!). Ook ben ik een aantal maanden voor stage in Orlando, Florida geweest. De westkust wil ik graag ontdekken (Los Angeles, Las Vegas, San Francisco en natuurlijk de Nationale Parken), Alaska lijkt mij fantastisch, het western leven van Texas, de muziekgeschiedenis in Nashville, Memphis en New Orleans en de wereldsteden Washington en Seattle. Ik kan nog wel langer doorgaan. Amerika is zo groot en zo divers, perfect voor veel mooie reizen!


Galapagos EilandenGalapagos

Deze bestemming staat op mijn bucket list sinds een goede vriendin hierheen is geëmigreerd. Het lijkt mij fantastisch om te zien waar zij nu leeft! Daarnaast schijnen de Galapagos Eilanden ontzettend mooi te zijn en leven er veel bijzondere diersoorten (reuzenschildpadden, pinguïns, flamingo’s, zeeleeuwen, leguanen, roggen, haaien etc.) Bijzonder om dit alles op één plek te kunnen zien!

4 thoughts on “Bucket list deel 2 – Verre reizen

  1. De westkust van Amerika is top, die kan ik je ontzettend aanbevelen! Japan en de Galapagos eilanden staan sowieso ook nog op mijn wishlist. En ik wil graag naar Australië en Patagonië. Nog zoveel moois te zien & ontdekken!!

Geef een reactie