Bucket list deel 1 – Europa

Er zijn zoveel plekken op de wereld die ik nog wil zien. Ik kan onmogelijk één artikel over mijn Bucket list schrijven zonder dat je uren moet gaan scrollen… Dus, hierbij Bucket list deel 1 – Europa

Berlijn

Berlijn

Een stad die al jaren om mijn lijst staat, maar toch is het er nog niet van gekomen. De geschiedenis, het uitgestrekte centrum en de sfeer zijn redenen voor mij om deze stad te willen bezoeken. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Berlijn die ik zou willen zien: De Berlijnse Muur, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, het Reichstag etc.


Oxford

Oxford


Engeland voelt voor mij als een tweede thuis, ik word dan ook altijd blij van een vakantie naar Engeland. Toch heb ik nog helemaal niet veel van Groot-Brittannië gezien doordat ik steeds naar dezelfde plekken ben geweest (Londen, Worthing, Brighton). Vorig jaar ben ik in Manchester geweest, afgelopen jaar in Newcastle en hopelijk binnenkort Oxford! Oxford staat bekend om de prachtige oude universiteiten, de middeleeuwse kerken, Inspector Morse en natuurlijk Harry Potter.

 


Dan zijn er nog 3 steden in het noorden van Spanje die ik heel graag zou willen zien:

Bilbao

Bilbao
Bilbao is een populaire studentenstad in het noorden van Spanje. De komst van het Guggenheim Museum zorgde ervoor dat deze stad bekend werd onder toeristen. Toch is het (nog) geen massabestemming zoals bijvoorbeeld Barcelona of Madrid. Bilbao heeft een eigen cultuur en geschiedenis, een mooie mix van oud en nieuw, heerlijk eten en natuurlijk de fijne relaxte Spaanse sfeer.

 


Santander

Santander(Bron: http://www.cw2014.unican.es)

Ook deze stad ligt in het noorden van Spanje. Mooie stranden, heerlijk eten in de vele tapasbars en visrestaurants en een gezellige binnenstad met alle bezienswaardigheden op loopafstand. Je kunt alles over de rijke historie van de stad zien in musea, de kathedraal en de Romeinse paleizen.


San Sebastián

San Sebastian
Ook San Sebastián ligt aan de kust in het noorden van Spanje en wordt ook wel Donostia genoemd. San Sebastián staat bekend om de surfstranden, mooie heuvels en historische gebouwen. De baai ligt zomers vol met vele jachten en trekt daardoor ook de wat rijkere toeristen. De drukste en meest levendige periode om te stad te bezoeken is tijdens het jaarlijkse filmfestival. Rondom dit festival worden er veel feestjes en festivals georganiseerd.


RigaRiga

(Bron: http://www.ineer2014.rtu.lv)

Riga is de hoofdstad van Letland en de grootste stad van de Baltische staten. Het oude compacte stadscentrum staat vol middeleeuwse gebouwen en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de zomer zijn de pleintjes in het centrum gevuld met gezellige terrasjes. Wil je meer over de heftige geschiedenis van Letland weten, dan wordt het Bezettingsmuseum aangeraden.

 

Geef een reactie