Brighton

Relaxen aan het strand, shoppen in aparte winkeltjes, fish and chips eten op de pier, gezellig wat drinken in een pub, dit alles kan tijdens een weekend in Brighton.

Deze populaire badplaats in Groot-Brittannië is in een uurtje te bereiken vanuit Londen. Vlieg je op London Gatwick dan ben je al binnen 30 minuten in Brighton. Brighton is dus goed te combineren met een stedentrip naar Londen! Eén van de dingen die ik leuk vind aan Brighton, is de relaxte sfeer. Dit komt met name door de verschillende (en opvallende) mensen die je overal tegenkomt. In Brighton wonen namelijk ontzettend veel artistieke mensen. Alleen al naar mensen kijken vanaf een terrasje is dus al een aanrader!

Brighton

The North Laine is het centrum van Brighton waar met name kleding, kunst en antiek te vinden is. Vooral de alternatieve (en vintage) modeliefhebber kan hier zijn hart ophalen, maar ook als je hier niet van houdt moet je deze wijk zeker niet missen. Naast winkelen, kun je hier ook goed terecht voor restaurants, cafés en pubs.

Voor de commerciële winkels moet je bij North Street zijn. Hier vind je ook het winkelcentrum Churchill Square.

Dan is er ook nog de oude visserswijk The Lanes. Een doolhof van straatjes met winkels (veel kunst en antiekwinkels), restaurants en cafés.

Brighton

’s Avonds is er genoeg keuze om lekker te eten. Je kunt bijvoorbeeld naar een van de restaurants bij de haven (Brighton Marina met behalve restaurants, een bioscoop, een bowlingcomplex en winkels) en om helemaal in de Engelse sfeer te blijven kun je ook eten in een van de vele pubs.

Brighton beachBrighton beach & Brighton pier

Vroeger kwam ik regelmatig in Brighton en mijn leukste herinnering aan deze tripjes is toch wel ‘Brighton Pier’. Ga in één van de attracties op de kermis, speel in de spelletjeshal, eet fish and chips en een ‘99 Flake’ (softijsje met Cadbury chocola). Ook zijn er genoeg pubs en clubs in Brighton te vinden om de avond goed af te sluiten.

Brighton pierBrighton pier

Overige tips:
Brighton Museum and Art Gallery; gevestigd bij het Royal Pavillion
Sea Life Centre; zeeaquarium, tevens het oudste (nog werkende) aquarium ter wereld
Royal Pavilion; koninklijk paleis met een Indisch uiterlijk en een Chinees interieur
Charity shops; in de vele charity shops ga ik altijd op zoek naar leuke boeken voor maar 50 pence of een pond (de opbrengst van deze winkels gaat naar een goed doel)

Brighton Royal PavillionRoyal Pavilion

Brighton is echt een aanrader. Een super gezellige badplaats vol met apart winkeltjes, knusse pubs en een gezellig strand. En dat op nog geen uur van Londen!

Geef een reactie