Barcelona

Barcelona

Culturele bezienswaardigheden, relaxen op het strand, stappen tot vroeg in de ochtend, genieten van de heerlijke tapas, shoppen in de vele winkels en sangria drinken op een terrasje. Het is allemaal mogelijk op ongeveer 2 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Er zijn verschillende chartermaatschappijen waarbij je voordelige vluchten kunt reserveren (Transavia, Vueling, Ryanair) en accommodaties zijn er ook in elke prijsklasse. Van de luchthaven naar de stad is wat mij betreft de Aerobus de beste keuze. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten en kost je ongeveer 6 euro per enkele reis.

Parc Güell
Parc Güell

Om de stad te verkennen kun je goedkoop en makkelijk reizen met de metro. Een andere optie is de bus en ook taxi’s zijn niet erg duur. Verder is Barcelona een heerlijke stad om vooral heel veel rond te lopen.

Sagrada Familia
Sagrada Familia

Veel van de bekende bezienswaardigheden zijn de mooie bouwwerken van Gaudi:
Sagrada Familia; hét symbool van de stad, de onafgemaakte kerk waar nog altijd aan gewerkt wordt.
-Het beroemde Parc Güell met opvallende architectuur en een prachtig uitzicht over de stad.
-De bijzondere gebouwen Casa Milà en Casa Batlló.

Het centrale plein van Barcelona is Plaça Catalunya. Hier vindt je diverse warenhuizen, hier komen diverse wijken samen en vanuit hier beginnen de winkelstraat ‘Passeig de Gracia’ en de drukke toeristische straat ‘la Rambla. In het midden van deze laatste straat bevindt zich een voetgangerspromenade waar je kraampjes, straatartiesten en terrasjes vindt. Leuk om een keer gezien te hebben maar ook vooral erg druk en toeristisch.

Barcelona

Barcelona vind ik de perfecte stad om uren rond te lopen zonder een strak schema. Weg van de hordes toeristen en terecht komen in leuke straatjes met unieke winkeltjes en gezellige restaurants en cafés waar je soms bijna alleen maar locals ziet, dit kan heel goed in wijken als El Born en Barri Gòtic.

Barcelona haven

Andere bezienswaardigheden zijn Camp Nou (het voetbalstadion van FC Barcelona) en het Picasso Museum. Relaxen op het strand is ook een heerlijke combinatie met het drukke stadsleven.

Barcelona

’s Avonds kun je heerlijk eten bij de vele tapas restaurants en daarna eventueel de dag afsluiten in de mooie clubs of in de gezellige cafés. Het nachtleven in deze stad is zeker de moeite waard!

Geef een reactie