Amsterdam

Amsterdam

De historische stad Amsterdam heeft zoveel te bieden voor zowel toeristen als voor haar eigen inwoners. Grachten met prachtige herenhuizen, sfeervolle wijken met smalle steegjes en hofjes, veel bekende musea, gezellige markten, originele winkels, grote stadsparken en veel gezellige cafés en restaurants. Er is genoeg te beleven tijdens een weekend in Amsterdam!

Vervoer

De stad is ideaal om per fiets te ontdekken die je op veel plekken in de stad kunt huren. Wist je dat er in Amsterdam bijna net zoveel fietsen als inwoners zijn? Mocht je niet van fietsen houden dan kun je ook met de tram reizen. Ideaal om grotere afstanden af te leggen en toch veel te kunnen zien.


De DamDe Dam

Vanaf het centraal station loop je zo naar de Dam. Bij deze toeristische trekpleister vind je de Nieuwe Kerk en het Koninklijk Paleis.

Monument op de Dam

Ook staat hier het Nationaal Monument, opgericht voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.


Negen straatjes9 straatjes
Vanaf de Dam loop je gemakkelijk naar de schilderachtige ‘negen straatjes’.

9 straatjes-

Dit is een heerlijke buurt om rond te wandelen, koffie te drinken en de vele originele winkeltjes te bekijken. De negen straatjes zijn onderdeel van de grachtengordel van Amsterdam.

Rondvaartboot

Deze grachten (en vele andere bezienswaardigheden) kun je ook vanuit een rondvaartboot bekijken.


 De Jordaan

Grachten Amsterdam

De grachtengordel grenst aan de trendy wijk de Jordaan.

Grachten Amsterdam


Deze gezellige wijk barst van de leuke kroegjes, smalle steegjes, kleine winkeltjes en de bekende hofjes. Deze hofjes werden vroeger gebouwd voor ouderen en voor arme mensen en zijn nu te bewonderen tijdens een wandeling door de Jordaan.

Anne Frank

Hier vind je ook het wereldberoemde Anne Frank Huis. Het verhaal van Anne Frank is bekend geworden vanwege haar dagboek dat zij bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit dagboek en het huis waar zij zat ondergedoken geven een beeld van deze belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis. (In verband met de drukte is het aan te raden om van tevoren kaartjes te kopen!)

Westerkerk

Vlakbij het Anne Frank huis staat de Westerkerk.

 


Vondelpark

Het meest populaire park van de stad is ‘het Vondelpark’. Hier kun je heerlijk wandelen, picknicken in het gras, wat drinken op een terras en vooral even genieten van de rust in vergelijking met de drukte van de stad.

Vondelpark


De Pijp

Een andere bekende buurt in Amsterdam is de Pijp.
Dit is een oude volksbuurt met leuke winkels, internationale restaurants en de bekende Albert Cuypmarkt.

Klompen
Deze gezellige markt is ongeveer een kilometer lang en heeft marktkramen met etenswaren als vis, kaas en fruit maar ook kun je hier terecht voor bloemen, souvenirs, kleding en sieraden.

Heineken

Ook kun je in deze wijk naar de ‘Heineken Experience‘.


Het MuseumpleinVan Gogh museum

Amsterdam bezit meer dan 50 musea! Bij het Museumplein vind je bekende musea als het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum.


Avond

Ook ‘s avonds is er genoeg te beleven in Amsterdam! Er is genoeg keuze uit leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten. Een aanrader is het Italiaanse restaurant Pasta e Basta. Het bijzondere aan dit restaurant is de zingende bediening, een leuke ervaring!

Voor kroegjes kun je bijvoorbeeld naar het Leidseplein of het Rembrandtplein en ook leuke clubs zijn er genoeg in deze stad te vinden!

Zin om een avondje te lachen? Ga dan naar een comedy café zoals Toomler.

Toomler

One thought on “Amsterdam

Geef een reactie