5 x toffe (minder bekende) stedentrips in Europa

Voor stedentrips in Europa zijn de bekende steden zoals Londen, Barcelona, Berlijn en Parijs altijd goed. Maar het is ook leuk om af en toe eens naar een andere stad te gaan. Gelukkig zijn er genoeg steden die veel minder toeristisch zijn. Hierbij enkele tips voor toffe stedentrips in Europa waar ik met veel plezier ben geweest. Bij iedere stad staat een link naar een uitgebreidere blogpost.

Wenen

Tijdens mijn Interrail reis door Oost-Europa was ik een halve dag in Wenen. Veel te kort! Wat een mooie stad vol met paleizen, beelden en andere prachtige gebouwen. Overal zie je de (muziek)geschiedenis terug. Je kunt goed zien dat dit een welvarende stad is. De prijzen zijn redelijk hoog en alles ziet er goed verzorgd en schoon uit. Ik wil graag een keer terug om nog meer van de stad te zien!

Brighton

Eén van mijn favoriete steden in Engeland. Vanaf Londen ben je al in een uurtje in de kustplaats Brighton (vanaf London Gatwick zelfs al binnen 30 minuten!) Ik kom al m’n hele leven in deze stad en ga er nog steeds heel graag naartoe. Het is zo’n gezellige plaats vol met aparte winkeltjes, knusse pubs en een gezellig strand met een pier. Iedere keer ontdek ik weer nieuwe plekjes in deze toffe stad.

Belgrado

Belgrado, de hoofdstad van Servië, was de vijfde hoofdstad van mijn Interrail reis door Oost-Europa. Ik was hier een aantal jaar geleden toen de stad nog helemaal niet toeristisch was. Inmiddels is de stad populairder geworden, maar (gelukkig) nog steeds niet zo toeristisch zoals bijvoorbeeld Praag of Boedapest. Een stad met een fijne sfeer, aardige bevolking en veel historische gebouwen. Een leuke budget bestemming en zeker eens wat anders dan de drukke bekende hoofdsteden.

Newcastle

Deze stad is toeristisch, maar zeker leuk genoeg om een weekend naartoe te gaan. Ik ging naar Newcastle op een manier zoals veel mensen doen, namelijk met een mini-cruise (lees hier meer). Wat een mooie stad! Ik ben gek op oude sfeervolle steden en Newcastle voldoet hier zeker aan. Naast alle historische bouwwerken heeft de stad een moderne kant met veel bars, restaurants en winkels.

Bratislava

Weer een Oost-Europese stad.. maar daar zijn nou eenmaal veel leuke steden die nog niet iedereen kent. Zo ook Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. De stad is niet erg groot en er is niet enorm veel te zien. Maar toch vond ik deze stad erg leuk. Lees hier mijn uitgebreide verslag over Bratislava. Aangezien de stad niet erg groot is, kun je ook voor een combinatie van Wenen & Bratislava kiezen. Vanaf Wenen ben je (met de trein) namelijk al in een uur in Bratislava en daarnaast is het openbaar vervoer goedkoop.


Zitten er steden tussen die jij al gezien hebt? Of misschien juist steden die jij nog graag zou willen zien?

Geef een reactie